'Işık ve renk' şöleni başladı

Güncelleme Tarihi:

Işık ve renk şöleni başladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2016 23:35

Sabancı Müzesi’nin yeni sergisi ‘MACK. Sadece Işık ve Renk’ bugün ziyaretçilerine kapısını açtı. Sergide, Alman modernizminin öncülerinden Heinz Mack’ın 60 senelik uzun ve üretken kariyeri boyunca ürettiği 100’den fazla eseri yer alıyor.

Haberin Devamı

SÜ Sakıp Sabancı Müzesi’nin (SSM) 20’nci yüzyıl ortası avangard sanat ağı ZERO’nun kurucularından Alman sanatçı Heinz Mack’ın yapıtlarını bir araya getirdiği yeni sergisi ‘MACK. Sadece Işık ve Renk’ bugün ziyarete açıldı.

Sergi, Mack’ın ZERO akımının belkemiğini oluşturan erken dönem eserlerinden yola çıkarak uzun ve üretken kariyeri boyunca ortaya çıkardığı resim, heykel ve kinetik sanat eserlerinden zengin bir seçki sunuyor. Küratörlüğünü SÜ Sakıp Sabancı Müzesi Müdürü Dr. Nazan Ölçer ile Royal Academy of Arts Londra eski Sergiler Direktörü ve sanat tarihçisi Sir Norman Rosenthal’in üstlendiği sergi, sanatçının 85’inci yaşını ve kariyerinin 60’ıncı yılını Uzakdoğu, Avrupa ve Türkiye’de gerçekleşen bir dizi sergiyle taçlandırması açısından da önem taşıyor. Tahincioğlu sponsorluğunda açılan sergi 17 Temmuz tarihine kadar ziyaret edilebilir.

BAKMADAN GEÇME!