İnternet soyguncuları bankacıyı kandıramadı

Güncelleme Tarihi:

İnternet soyguncuları bankacıyı kandıramadı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2007 00:00

İnternetten girdikleri hesaplardan kendi hesaplarına yüklü miktarda havale yapan Basri Yılmaz ile Nurettin Solak yakalandı.

Yeşilköy Denizbank Şubesi’ne Basri Yılmaz ile gelen Nurettin Solak, adına gelen 17 bin 500 YTL’yi çekmek istediğini söyledi. Aynı kişinin iki gün önce Sefaköy Şubesi’nden 25 bin YTL çektiğini fark edip şüphelenen görevli, ikiliyi oyalarken polise haber verdi.

İngiltere’den İsmail gönderiyor

Polis ekiplerinin bankaya gelmesiyle ödeme yapıldı ve Yılmaz ile Solak parayı alırken suçüstü yakalandı. Parayı, İngiltere’de yaşayan soyadını bilmedikleri İsmail adlı kişinin havale ettiğini belirten zanlılar ifadelerinde, "Bizi arayarak parayı çekmemizi söylüyordu. Paranın internet üzerinden dolandırıldığını bilmiyorduk" dedi.

Kurban, Adana Yüreğir’den

Yapılan araştırmada Adana’nın Yüreğir İlçesi’nde oturan Resul D.’nin hesabından internet üzerinden EFT yapılarak 25 bin YTL’nin çekildiği ve iki gün sonra da yine aynı hesaptan 17 bin 500 YTL havale edildiği tespit edildi. İki zanlı adliyeye sevk edilirken, başka hesaplardan para çekip çekmedikleri de araştırılıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!