İngiltere'de imamlar 14 yaşındaki kız çocuklara nikah kıyacaktı

Güncelleme Tarihi:

İngilterede imamlar 14 yaşındaki kız çocuklara nikah kıyacaktı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2013 14:13

İngiltere'de yaklaşık 18 imam, 14 yaşındaki kız çocuklarına bile evlenme izni verdikleri gerekçesiyle yakalandı. İmamlardan dördü hakkında soruşturma açıldı.

Haberin Devamı

İngiltere'de kendilerini 14 yaşında bir kız çocuğunun annesi ve erkek kardeşi olarak tanıtan bir grup gazeteci, ülke genelinde 56 camiyi ziyaret ederek imamlardan kız çocuğu için nikah kıymalarını istedi. Araştırmanın sonucunda 18 cami imamının nikah kıymayı kabul ettiği ortaya çıktı. Hatta bazı imamlar, kız çocuğunun rızası dışında evlendirildiğinin söylenmesine rağmen nikahı kıyabileceğini söyledi.

Gazetecilerin görüştüğü bir imam, "Kız 14 yaşında, Allah'ın izniyle evlenebilir" derken kameralara yansıyor.

Karma Nirvana isimli zorunlu evlilik mağdurlarını destekleyen dernek ise kendilerine yapılan ihbarlar arasında yaş sınırının 8'e kadar düşütğünü ve her ay yaklaşık 600 kadar zorla evlilik ihbarı aldıklarını söylüyor.

İngiltere'deki Müslüman Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Şayik İbrahim Mogra ise haberler karşısında öfkeli. Mogra, "Bu ülkede evlilik yaşının altındaki bir çocuğa nikah kıymak yasadışı ve hiçbir imam bunu yapmamalı" diyor.

Haberin Devamı

Gazetecilerin yaptığı bu araştırma, İngiltere'de evlenme yaşının ne kadar düştüğü konusundaki sorulara da bir yanıt oluşturuyor. İngiliz yasaları, Türk yasalarında olduğu gibi imam nikahını tanımıyor. İngiltere'de en erken evlilik, iki tarafın da ailesinin rızasını almak koşuluyla en erken 16 yaşında yapılabiliyor.

BAKMADAN GEÇME!