İmzacı teşkilatlara kapatma

Güncelleme Tarihi:

İmzacı teşkilatlara kapatma
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2016 22:13

MHP’de parti içi muhalefetle Genel Merkez arasında sular durulmuyor.

Haberin Devamı

1 Kasım seçimlerinin ardından parti içi muhalefetle Genel Merkez arasında satranç yaşanıyor. Eski milletvekilleri Meral Akşener, Sinan Oğan ve Koray Aydın, kurultayın toplanması için 15 Ocak’ta 543 delegenin imzasını Genel Merkez’e sunmuştu. 20 gün süresince Genel Merkez’in tavrını bekleyen muhalefet olumlu bir adım göremeyince, 5 Şubat’ta Ankara 12. Sulh Ceza Mahkemesi’ne başvurdu. Mahkemenin dava dilekçesi ve hazırlık tutanağı 12 Şubat’ta MHP’ye ulaştı. Partinin gönderilen hazırlık tutanağı ve dava dilekçesine 15 gün içinde cevap vermesi gerekiyor.

Parti içi muhalefetin bu hamlelerinin ardından önceki gün Genel Merkez de bir hamle yaptı. Olağanüstü kurultay çağrısında imzası bulunan Denizli, Aksaray, Uşak, Kilis il, Aksaray merkez ilçe teşkilatlarını kapatarak disiplin süreci başlattı.

Haberin Devamı

İL BAŞKANLARINA DİSİPLİN

Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin ayrıca Denizli İl Başkanı Yasin Öztürk, Aksaray İl Başkanı Ayhan Erel, Uşak İl Başkanı Ali Kurt, Kilis İl Başkanı Arif Amoca, Aksaray Merkez İlçe Başkanı Ferit Köse’yle ilgili disiplin sürecinin başlatıldığını da açıkladı
Genel Başkan adaylarından Koray Aydın, karara şu tepkiyi gösterdi: “Teşkilatlarımızın kapatılması ve ayrıca disiplin süreci başlatılmış olması, MHP ve ülkücü harekete gönül veren milyonları üzmüş, kırmış ve derinden yaralamıştır.”

MHP’deki muhaliflerin açtığı davada sürpriz bir gelişme yaşandı. Dava dosyasında MHP Genel Merkezi’nin ve aynı zamanda Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin avukatı olan Hamit Kocabey dosyadan çekildi. Kocabey, “10 senedir, partinin ve genel başkanın avukatlığını yapıyorum. Bu çekilme muhalif hareketle birlikte davrandığımız anlaşılmasın” dedi. MHP Genel Merkez yöneticileri ise avukat Kocabey’in bu davayla başından beri ilgisi olmadığını savunarak, “Bu davada vekalet avukat Yücel Bulut’ta verilmiştir” dediler.

DERİNDEN YARALADI

MHP Genel Başkan adaylarından Sinan Oğan, kararı şöyle değerlendirdi: “Partimizin teşkilatları hukuka aykırı olarak kapatılmıştır. Ülkemizin terörle yangın yerine çevrildiği ve her gün şehitler verildiği bugünlerde, MHP Genel Merkez yönetiminin meşguliyeti bizleri derinden yaralamıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!