İlkelerinden vazgeçmiyor

Güncelleme Tarihi:

İlkelerinden vazgeçmiyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 1998 00:00

Haberin Devamı

Arena'nın Genel Yapım Koordinatörü ve Kanal D Haber Merkezi Koordinatörü Uğur Dündar, Altın Kelebek TV Yıldızları 97'nin en iyi haber dalındaki ödülünü bu yıl da yine seyircilerinin desteğiyle aldı. Arena'nın yayına başladığı ilk yıldan itibaren Altın Kelebek'e abone olduğunu belirten Uğur Dündar ‘‘BBC'nin ‘Panorama'sı ve ABD'nin ‘Six The Minute'u kurumlaşmış programlar. Arena da Türkiye'de kurumlaştı’’ dedi.

Arena'yı diğer haber programlarından ayıran en önemli özelliğin genç bir kadro tarafından hazırlanması olduğunu belirten Dündar, artık uluslararası platformda da önemli başarılar kazandıklarını belirtiyor. Dündar, ekibi ile birlikte Arena'daki ‘‘Ölüm Kampı’’ başlıklı haberle Berlin Televizyonu'nun onur konuğu olarak Berlin'e gitti. New York'ta da 39 ülke ve iki binin üzerinde program arasında finale kalan beş program arasına girmeyi başaran Arena, bu yıl da yeni haberler ve yarışmalarda derece için yarışacak.

Türkiye'de ‘‘Araştırmacı Gazetecilik’’ dendiğinde akla gelen ilk programın Arena olduğunu belirten Dündar, cesaretle hem suçlu hem de güçlü insanların üzerine gittiklerini belirtiyor. Sıradan, gariban ve güçsüz insanlarla uğraşmadıklarını vurgulayan Dündar, hakkı yenen yığınların sesi olmayı sürdüreceklerini söylüyor. Programın Post Production'daki aşamasının önemine değinen Dündar, anlatım dilinin anlaşılır, röportajların çarpıcı ve tempolu olması, efektler, dramatizasyonların ve canlandırmaların kullanılmasının programı ayrıcalıklı kıldığını da sözlerine ekleyerek ‘‘Arena, başarısı kâğıt üzerinde önceden hesaplanmış bir program’’ diyor.

Arena'nın yapım sorumlusu Mehmet Ali Önel'i, İ.Ü. İletişim Fakültesi'nden bir dizi mülakat sonucu seçerek yanına aldığını söyleyen Dündar, ekibinde yeni Mehmet Aliler’in de yetişmekte olduğunu vurguladı. Arena benzeri programların dünyanın her yerinde bulunduğunu belirten Dündar, Türkiye'nin bir numaralı haber programının ise Arena olduğunu tekrarlıyor.

Kanal D Haber Merkezi'nin Koordinatörlüğü görevini de aynı ilkeler ve kalite anlayışı içinde devam ettiren Dündar, ana haber bültenleri içinde başlayan yozlaşmaya karşı yeni yılda da savaşacaklarını belirtiyor.

Dündar, ‘‘rating’’ uğruna küçük çocukların haber konuları olmaları halinde teşhirlerinin, şiddet görüntülerinin, medyatik intihar girişimlerinin ve cinsel sömürünün Kanal D'de yer almadığını ve almayacağını belirtiyor. Dündar, her yapımcı gibi kendilerinin de ‘‘rating’’ kaygısı taşıdıklarını fakat bu uğurda da ilkelerden vazgeçmenin söz konusu olmadığını belirtiyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!