İletişim öğrencileri kadınlar için buluştu

Güncelleme Tarihi:

İletişim öğrencileri kadınlar için buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2009 13:02

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından organize edilen “Kadına Yönelik Şiddet ve Medya Atölyesi” çalışması kapsamında bir araya gelen 19 üniversiteden 60 öğrenci, şiddet gören kadınların başvurabileceği yerleri kamuoyuna anlatmak üzere reklam kampanyası, internet sitesi, radyo programı, kısa film ve bülten hazırladı.

Kadına Karşı Şiddet ve Medya Atölyesi Koordinatörü Yard. Doç. Dr. Abdülrezak Altun, yaptığı açıklamada, iletişim fakültesi öğrencilerinin kadına yönelik şiddet konusunda farkındalığını artırmak ve geleceğin medya profesyonellerinin toplumsal cinsiyet eşitliğini gözetecek haberler yapmasını sağlamak amacıyla çalışmayı gerçekleştirdiklerini söyledi.                                             
   
Türkiye'nin dört bir yanından 60 iletişim öğrencisini Ankara'da topladıklarını anlatan Altun, öncelikle şiddete uğrayan kadınların başvurduğu kurumlardan gelen temsilcilerin deneyimlerini öğrencilere aktardığını belirtti. Konuk gazetecilerin de kadına yönelik şiddetin medyada yer alış biçimi hakkında öğrencileri bilgilendirdiğini kaydeden Altun, daha sonra 6 farklı alanda atölye çalışması gerçekleştirildiğini ifade etti.
Öğrencilerin 2,5 günde ekip ruhuyla kapsamlı ve güzel ürünler çıkardığını belirten Altun, “Çalışmalar sırasında öğrenciler evrildi ve kadına yönelik şiddet konusunda daha duyarlı hale geldi” dedi.                                                                                                          
                                                                     
Altun, medya atölyesinin üçüncüsünü gerçekleştirdiklerini belirterek, bu çalışmanın bir eğitim modeli haline getirilebileceğini ve sosyal sorumluluk projelerine iletişim fakültesi öğrencilerinin de katkı yapabileceğini dile getirdi.                                                                
                                                           
Reklam Atölyesi Moderatörü Mehmet Sobacı da farklı üniversitelerden öğrencilerin bir arada çalışmasının ilham verici olduğunu vurgulayarak, “Bu tür çalışmalarla farklı disiplinler bir araya geliyor ve yeni dostluklar oluşuyor. Ayrıca kadına yönelik şiddete karşı durma noktasında duyarlılıklar artıyor” diye konuştu.                                                                         
                    
Gençlerin kısa sürede kolektif ürünler hazırladığına dikkati çeken Sobacı, bunun “biz” demeyi öğrenen kuşaklar yetişmesine katkıda bulunduğunu sözlerine ekledi.                 
                                        
“ŞİDDETİ HAYATINIZDAN ÇIKARMAK ELİNİZDE”

Şiddet gören kadınların başvurabileceği yerleri kamuoyuna anlatmak amacıyla yola çıkan genç iletişimciler, fotoğraf, radyo, gazete ve internet, kısa film ve belgesel, reklam ile halkla ilişkiler atölyelerinde yoğun çalışma gerçekleştirdi.

Reklam kampanyası kapsamında, hayali bir telefon numarası oluşturan öğrenciler, bu numarayı tanıtmak için afişler, radyo spotları ve reklam filmi hazırladı. “Şiddeti hayatınızdan çıkarmak elinizde” sloganını benimseyen gençler, kadınlara çaresiz olmadıkları mesajını vermeye çalıştı.

Kadına yönelik şiddet ve medya atölyesi çalışmaları haberleri, fotoğraflar, reklam kampanyası afişlerinden oluşan bir bülten hazırlayan gençler, ayrıca kısa film ve belgesellerle kadınlara çaresiz olmadıklarını ve yeni bir hayata başlamanın mümkün olduğunu anlattı.
Ankara sokaklarında, sığınmaevlerinin ne kadar tanındığı konusunda araştırma yapan iletişim öğrencileri, kadın fotoğrafları çekerek, bir seçki hazırladı. Gençler ayrıca bilgisayar kullanan kadınları, oluşturdukları “www.medyaatölyesi.net” internet sitesi aracılığıyla şiddete karşı uyardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!