Ä°kinci el oto pazarında bayram öncesi hareketlilik

Güncelleme Tarihi:

OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 12, 2023 11:39

Sıfır araç sıkıntısı sürerken her geçen gün fiyatların artığı ikinci el otomobil piyasasında hareketlilik yaşanıyor.

Haberin Devamı

Rami Açık Oto Pazarı'nda da son dönemde yaşanan döviz kuru hareketliliği, otomobil fiyatların yükselmesine yol açtı. Pazarda araç satanlar ikinci el otomobilinin yatırım aracı olarak görüldüğünü ifade etti. Fiyatların bayramdan sonra daha fazla artacağı belirtildi.

İkinci el oto pazarında bayram öncesi hareketlilik

“EV ALAMAYANLAR İKİNCİ EL OTOMOBİL ALIYOR"

Pazarda otomobil satan Reşat Melekoğlu, bayramdan sonra fiyatların yükselmeye devam edeceğini ifade ederek, “Seçimden sonra fiyatlar yaklaşık yüzde 15 arttı. Zaten iki senedir fiyatlar artıyor. 15 yıllık bir esnaf olarak şunu söyleyebilirim. Fiyatlar durmayacak çünkü kur yükseldiği zaman otomatikman ikinci ele yansıyor. Sıfır otomobiller yükseldikçe ikinci el otomobiller de yükseliyor. Eskiden insan ev alabiliyordu, bugün ev alamayanlar otomatikman ikinci el otomobil alıyor. 'Aracım kapıda olsun hem bineyim hem de fiyatı yükseliyor' diye düşünüyorlar.

Haberin Devamı

İkinci el oto pazarında bayram öncesi hareketlilik

Para kazanıyoruz ama sermayemiz eriyor. Her hafta fiyatlar yükseliyor, etiketleri değiştiriyoruz. Sattığımızın üzerine koyamıyoruz, eskiden otomobil satarken mutlu olurduk şimdi müşteri geldiği zaman satalım mı satmayalım mı diye tedirgin oluyoruz. Bayramdan sonra fiyatlar yükselmeye devam edecek. Bugün 500 bin liradan aşağı binecek otomobil kalmadı, bence bir yasa çıkması lazım. Bir düzenleme yapılmalı. Ramazan Bayramı'nda sattığımız 1 milyon 100 bin liraya sattığımız otomobil şu an 1 milyon 300 bin lira civarına yükseldi" diye konuştu.

İkinci el oto pazarında bayram öncesi hareketlilik

“ŞOFÖRLÜĞÜ OLMAYAN KİŞİLERE OTOMOBİL SATIYORUM"

Taştan Işık ise ikinci el otomobil piyasasının yatırım olarak görüldüğünü belirterek, “Vatandaştan pek tepki yok, herkes alıştı. Vatandaş ikinci el otomobili yatırım olarak görüyor. Hiç şoförlüğü olmayan kişilere otomobil satıyorum. Kapısında otomobili olan bir otomobili olsun diye de alıyor. Bence mantıklı değil, trafik etkileniyor. Dolar bu şekilde devam ederse artış devam edecek. Vatandaş alması satması kolay diye bunu tercih ediyor. Otomobil çok kişi için kolay yatırım. Şimdi hemen almaya başlasınlar hiç beklemesinler. Fiyatlar yerinde durmayacak" dedi.

Haberin Devamı

İkinci el oto pazarında bayram öncesi hareketlilik

“OTOMOBİL ALAMAZSAM DOLAR ALACAĞIM"

Otomobil almaya geldiğini belirten Nurettin Biter, “Otomobil almaya geldim, geçen hafta otomobilimi 310 bin liraya sattım. Üzerine 100 bin lira koyup alabilirsem alabileceğim, alamazsam bayramı arabasız geçireceğim. Pişman oluyorsun çünkü aldığını yerine koyamıyorsun. Param daha bankada duruyor, otomobil alamazsam dolar alacağım" şeklinde konuştu.

İkinci el oto pazarında bayram öncesi hareketlilik

“GEÇEN HAFTAYA GÖRE BİLE FİYATLAR YÜKSELMİŞ"

Mecit Sözanlayan ise, “Fiyatlara bakmaya geliyorum. Fiyatlar çok yüksek, yılbaşında 300 bin lira olan otomobil 750 bin lira. Her hafta meraktan geliyorum, geçen haftaya göre bile fiyatlar yükselmiş. Otomobil alamayacağız, torunlarıma bir otomobil almak istedim ama hayal oldu" diye konuştu.

Haberin Devamı

Â

İkinci el oto pazarında bayram öncesi hareketlilik

BAKMADAN GEÇME!