İki kız kardeşin kuma öfkesi

Güncelleme Tarihi:

İki kız kardeşin kuma öfkesi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2007 00:00

Adana'da, Birgül ve Hilal Demirci adlı iki kız kardeş, babalarının eve kuma getirmesine izin verdiği için annelerini bıçakla yaraladı.

ADANA'da, eve 23 yaşında kuma getiren babası 55 yaşındaki Mehmet ile kumaya razı olan anneleri 53 yaşındaki Döndü Yurtsever'i bıçaklayarak yaraladıkları öne sürülen 22 yaşındaki Birgül Yardımcı ile ablası 27 yaşındaki Hilal Demirci, 9’ar yıl hapis cezası istemiyle yargılanmaya başladı. Hakkında yakalama emri çıkartılan Birgül Yardımcı, “Babamla annemi ben yaraladım. Ama, teslim olamam” dedi.

Levent Mahallesi 112 Sokak'ta oturan Mehmet Yurtsever, eşi Döndü'nün rızasıyla 10 Kasım 2006 tarihinde Kahramanmaraş'tan Keziban Boz'u kuma olarak eve getirerek nikahsız birlikte yaşamaya başladı.

Babalarının eve kuma getirdiğini duyan evli Hilal Demirci, Ankara'da oturan ablası Birgül Yardımcı'yı arayarak, “Babam eve kuma getirmiş” diyerek haber verdi. Yardımcı, babasını kumadan vazgeçirmek için Adana'ya geldi. 2 kız kardeş, 12 Kasım 2006 tarihinde kumadan vazgeçmeyen babaları Mehmet ile kumaya razı olduğu gerekçesiyle anneleri Döndü'yü bıçaklayarak yaralayıp kaçtı. Yakalanan Hilal Demirci tutuklanırken, ablası Birgül hakkında yakalama emri çıkartıldı.

ABLAM YARALADI’

Adana 6'ncı Asliye Ceza Mahkemesi'nde ‘Kasten bıçakla yaralama’ suçundan 9'ar yıl hapis cezası istemiyle yargılanmaya başlayan 2 kız kardeşten Hilal Demirci, baba ve annesini ablası Birgül’ün yaraladığını öne sürdü. Demirci, tahliyesini isterken babası ve annesinin yaralanmasını şöyle anlattı:

“Babam devamlı olarak başka kadınla evleneceğini söylüyordu. Olaydan bir gün önce Kahramanmaraş'tan bir kadın getirip evlendiğini duydum. Ankara'da yaşayan ablam Birgül beni aradı. Babamın evlendiğini söyledim. Ablam Adana'ya geldi. Birlikte babamların evine gittik. Kendisine annemin üzerine kuma getirmesine razı olmadığımızı, yine de evlenecekse başka bir ev açmasını veya Kahramanmaraş'a gitmesini söyledik. Razı olmadı. Tartışırken babam bize vurmaya başladı. Ben kaçtım. Ablam, ‘Babamla annemi yaraladım’ diyerek kaçtı.”

Tutuklu Hilal Demirci'nin 30 yaşındaki eşi Orhan ise, eşinin suçsuz yere tutuklu yargılandığını öne sürdü. Orhan Demirci, “Baldızımın adresi belli 6 aydır yakalanamıyor. Yakalandığı an eşimin suçsuz olduğu ortaya çıkacak” dedi.

‘TESLİM OLMAM’

Hakkında yakalama emri çıkartılan Birgül Yardımcı ise, ablası Demirci’nin avukatına telefonla, babası ve annesini kendisinin yaraladığını söyledi. Yardımcı, “4 çocuğum var. Çocuklarımı bırakacak yerim yok. Suçu işlediğimi kabul ediyorum. Ama, şu anda teslim olamam” diye konuştu.

Kızları tarafından bıçaklanarak yaralanan Mehmet Yurtsever mahkemede kızlarından şikayetçi olmadı. Yurtsever, eve kuma getirdiğini doğrulayarak, “Eşim Döndü ile anlaşarak Keziban Boz'u kendime eş olarak aldım. Kızlarım Birgül ve Hilal eve geldi. Evlenmeme razı olmadıklarını söylediler. Ben de ‘O annen ile benim sorunum. Sizi ilgilendirmez’ dedim. Hilal bana karşı gelince 2 tokat vurdum. Dışarı kaçtı. Birgül, beni bıçakla yaraladı. Eşim Döndü’yü kimin yaraladığını görmedim” dedi.

Eşinin kuma getirmesine göz yumduğu için kızları tarafından yaralandığı öne sürülen Döndü Yurtsever de kızlarından şikayetçi olmadığını belirterek, şunları söyledi:

“Eşim Kahramanmaraş'tan Keziban Boz'u kendisine eş olarak getirmişti. Yuvam bozulmasın diye sesimi çıkartmadım. Razı oldum. Kızlarım, babalarına ikinci kez evlenmesine razı olmadıklarını söyledi. Kızım Birgül, babasını yaralarken araya ben girdim gözümü hastanede açtım.”

Tanık olarak dinlenen kuma Keziban Boz ise, Birgül'ün babasını bıçaklayarak yaraladığını gördüğünü anlatırken, “2 kız kardeş eve gelip babalarıyla tartıştı. Kızlardan büyük olan babasını bıçakla yaraladı. Onun üzerine odadan kaçıp tuvalete gidip kapıyı kitledim. Döndü'yü kimin yaraladığını görmedim” dedi.
Dava tanıkların dinlenmesi ve Birgül Yardımcı’nın yakalanması için ertelendi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!