İhraç süreci başlıyor

Güncelleme Tarihi:

İhraç süreci başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2017 00:04

CHP Parti Meclisi’nde (PM) Mersin Milletvekili Fikri Sağlar’ın ‘Tedbirli olarak kesin ihraç’ istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na (YDK) sevk edilmesinin ardından süreç işlemeye başladı.

Haberin Devamı

Sağlar, hakkında karar çıkıncaya kadar parti çalışmalarına katılamayacak. Edinilen bilgiye göre YDK, PM’den Sağlar’a tebligat gitmesini bekleyecek. CHP Tüzüğü’ne göre ilk aşama PM’nin kararı Sağlar’a tebliğ etmesiyle başlayacak. PM kararın bir örneğini de YDK’ya gönderecek. Sağlar tebligatı almasının ardından 3 gün içinde YDK’ya itirazda bulunabilecek. YDK, Sağlar’ın tedbirin kaldırılması için başvuru yapması halinde bu talebi 7 gün içinde değerlendirecek.

Daha sonra YDK tarafından Sağlar’a bir tebligat gönderilerek, ihraç kararının görüşüleceği bildirilecek ve savunmasını vermesi için davet edilecek. Kesin karar, Sağlar’ın savunmasını verdiği gün alınabilecek. Ancak Sağlar’ın savunmasına ilişkin belge ve bilgi eksik görülürse, YDK esas kararını görüşmek için yeni bir tarih belirleyebilecek. Olası bir ikinci toplantı en geç 10 gün sonra yapılabilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!