İçim kararıyor, ümidim kırılıyor

Güncelleme Tarihi:

İçim kararıyor, ümidim kırılıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2004 18:01

Hacer’den rica ettim, yazı işlerinde bekleyen Ekim ayına ait Hürriyet’lerden bir tomar aldı ve bana 3.sayfa haberlerinden gözüne çarpanları derledi. Derdim neydi, biliyor musunuz?

Haberin Devamı


Ben İngilizce ve Fransızca yayınlanan gazeteleri, dergileri iyi kötü görüyorum, bir ikisini okuyorum, ajansları takip ediyorum, TV5, CNN ve BBC’nin haberlerine ara sıra göz atıyorum.

İnanın, hiçbir Batı ülkesinde böyle haberler göremezsiniz.

Artık AB’nin gözü üstümüzde, Paris-Match’ın çok eleştirilen “Kürdistan” röportajını ayıplayarak ama aslında çok utanarak okuduğumdan beri bu tür İLKELLİK GÖSTERGESİ haberlerden daha bir irkilir oldum. Eskiden yen içinde kalırdı...

Hergün katliam gibi trafik kazaları, töre veya değil ilkel cinayetler, yaralamalar, tecavüzler, Temel fıkrası gibi polisiye olaylar, aile içi veya dışı şiddet...

Örtbas edecek değiliz elbet de, nasıl engelleyeceğiz?

Bu sürüyü nasıl eğiteceğiz?

*

5 Ekim,

Haberin Devamı

Felç eden kaza

Yolcu otobüsü, otomobile çarpmamak için fren yapınca bariyere bindirip devrildi. Muavin ve 3 yolcu öldü, 13 yolcu yaralandı, trafik saatlerce kilitlendi.

Katil babaya töre indirimi yapılmadı

Manken olmak isteyen kızını öldüren babaya, mahkeme töre indirimi diye bilinen ağır tahrik indirimini uygulamadı.

*

8 Ekim,

Kocamı öldürdünüz bari parayı geri verin

Kocası, sevgilisiyle onun arkadaşı tarafından öldürülen kadın duruşmada “cinayete neden olan para”yı sanıklardan çocukları için istedi.

Halayda kavga çıktı gelin damat ayrıldı

Başlık herşeyi anlatıyor...

*

12 Ekim,

Köpeğini kıskandı komşusunu vurdu

Antalya’da yaşayan bir Avusturya vatandaşı yolda bulduğu Şiva adlı köpeği kızı isteyince komşusu Mustafa Özay’a verdi. Köpek Avusturyalıdan ayrılmayınca yeni sahibini çileden çıkardı.

16 yaşındaki ehliyetsiz genç katliam yaptı: 3 ölü

Başlık herşeyi anlatıyor...

*

17 Ekim,

Musa’yı sevişirken vurdum eski sevgilim de seyretti

Esenler’de iki ay önce başından vurulan ve çıplak cesedi günler sonra bulunan 37 yaşındaki Musa Parlak’ı, striptiz yaparak yatağa sokan sevgilisi Gülşen Savaş’ın öldürdüğü ortaya çıktı. “Namusunu temizlemek” için Gülşen Savaş’ı, sevgilisi Musa Parlak’ı öldürmeye ikna eden eski sevgili Mehmet Tekin’in de, kapı aralığından striptizli cinayeti izlediği belirlendi.

*

25 Ekim,

Striptiz cinayetine tahrik indirimi

Striptiz yaparak yatağa bağladığı sevgilisini öldürmekten yargılanan Gülşen Savaş için savcı “hafif tahrik indirimi” talep etti.

*

21 Ekim,

Parayı bulunca terk eden imamı eşi bıçakladı

“30 milyar emekli tazminatı aldım, boşanacağım” diye evi terk eden imam, kendisinden 20 yaş genç karısı tarafından sokakta sırtından bıçaklandı.

*

Haberin Devamı

23 Ekim,

Öldürdük parasıyla alem yaptık

Taksici Cafer Kavak’ı öldürüp parasını gasp etmekten yargılanan iki sanık, duruşmada cinayeti anlatırken tüyler ürpertti.

Önce serbest bırakıldı şimdi yakalanamıyor

İnternet ortamında porno ticareti yapan, rehberlik öğretmeni Özgen İmamoğlu’nun 110 yıl ağır hapis istemiyle yargılanırken tahliye edilmişti, şimdi aranıyor ama bulunamıyor...

*

24 Ekim,

Minibüsünü çaldırdı bir de borçlu çıktı

Ali Hıdır öğretmen, 2 yıl önce çalınan minibüsünün gerçekte 17 ay önce bulunduğunu, geciken savcılık yazısından öğrendi. Minibüsü kullanan aylardır belediye, şimdi kendisinden 5.3 milyar yediemin ve otopark ücreti istiyor.

*

26 Ekim,

Korsan CD’ler Kars’ın tek sinemasını kapattı

Kars’ta korsan CD satışındaki patlama, kentin tek sineması olan Şehir Sineması’nı vurdu. 15 yıl öncesine kadar 6 sinema salonunun bulunduğu kentte faaliyette olan tek sinema da korsan CD’ler yüzünden iş yapamayınca, kapandı.

 

Haberin Devamı

Serdar'ın notu: Anasını yavrusunu hastanelik edenleri, tecavüzleri, sübyancılık facialarını ben istemedim. Artık bu kadarına tahammülüm yok!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!