Hürriyet'e mektuplar

Güncelleme Tarihi:

Hürriyete mektuplar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2002 01:59

Taciz açıklaması

9
Haziran'da yayımladığınız Rotterdam Konservatuvarı ile ilgili ‘‘Türkü hoca bizi taciz etti’’ haberi tek yönlüdür. Haberi veren öğrenciler, ‘‘Rotterdam Konservatuvarı Türk Müziği doçentleri, bize cinsel taciz yaptı’’ diyerek sizleri yanıltmıştır. Bu öğrencilerin amacı, doçentlerin şeref ve haysiyetini rencide etmek, Türk kültürüne zarar vermek ve dünyada ilk ve tek olan Rotterdam Konservatuvarı Türk Müziği bölümünü yıkmak, ayrıca yerine Kürt müziği bölümünü kurmaktır.

Bizler 27 Haziran Perşembe günü bir basın toplantısı düzenledik ve gerçekleri basına aktardık. Bunun üzerine 29 Haziran'da Hürriyet'te lehimize çıkan yazı sadece Avrupa'da yayımlandı. Sizden ricamız, bu yazıyı aynı büyüklükte Türkiye baskılarında da yayımlamanız.

Naim AVCI

Talip ÖZKAN



Kazanın yeri yanlış

15
Temmuz tarihli gazetenizde yer alan ‘‘Gizem, TEM'de ineğe çarptı’’ haberin içeriğinde, mankenin ‘‘Eskişehir'den Ankara'ya gidiyordum. Düzce yakınlarında karşıma bir inek çıktı’’ dediği yazılmıştı. Eskişehir'den Ankara istikametine giderken Düzce'den geçilmesi mümkün değil.

Tekin Kaya YALÇIN


Keşke öğrencimize yardım edebilseydim

12 Temmuz tarihli gazetenizde ‘‘Üniversiteli soyguncu’’ başlıklı haberinizde eski bir öğrencimizin olaya karıştığını okudum.

Üniversitemizin adının bir soygun girişimi haberinde geçmesi bizi üzdü. Kaydı silinmiş de olsa bir öğrencimizin soyguna kalkışma noktasına gelmesi, hem üniversitemiz hem toplumumuz için ciddi bir üzüntü kaynağıdır.

Haberde adı geçen Mehmet Dedeli, İnşaaat Fakültesi Jeodezi ve Fotogrametri Bölümü öğrencisiydi. 2000 yılında çıkan yükseköğrenim affından yararlanarak üniversiteye geri dönmüştü. Ancak daha sonra 2 yarıyıl kayıt tazelemeyince 7 Mayıs 2002 günü 2002/15 sayılı kararla üniversitemizden kaydı tekrar silinmiştir. Olaydan 2 ay önce üniversitemizle ilişiği kesilmiştir. YTÜ, 18 bine yakın öğrencisi, 60 bine yakın mezunu olan 91 yıllık bir kurumdur. Elbette her kesimde, her kurumda olabilecek hatalı davranışlı kişiler bizim de aramızdan çıkabilir. Keşke bu genç, öğrencimiz iken üniversitemizin sosyal kuruluşlarına başvursaydı ve kendisine yardımcı olabilseydik. Zor durumda olan öğrencilerimize burs vererek, bazı projelerde asistan öğrenci olarak çalıştırarak, iş bularak yardımcı oluyoruz. Haberde adı geçen eski öğrencimize de yardımcı olmayı isteriz.

Prof. Dr. Ayhan ALKIŞ

Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü



Tarkan Sualp eşinden ayrıldı

18 Temmuz tarihli gazetenizde yayımlanan ‘‘Hande Ataizi'nin sevgilisi evli mi?’’ başlıklı haberde müvekkilimiz Tarkan Sualp'in evli olduğu ileri sürülmüştür. Oysa müvekkilimiz Tarkan Sualp, İstanbul 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nce ABD tabiiyetindeki eşinden ayrılmıştır.

Av. Şenol CANER

Av. Ergun ÖZER



Röportajı ben yaptım

13 Temmuz tarihinde, VIP Diplomat Dergisi'ne atfen yayımladığınız ‘‘Şehzade Osman Ertuğrul açıkladı: Hitler, babama ABD'li bir kadını getirirdi’’ haberine konu röportajı özel olarak gidip ben yapmıştım. Ancak haberde benden söz edilmemiş.

Ayşegül ATMACA


15 gün önce değil 5.5 yıl önce çıktı

11
Haziran'da yayımladığınız ‘‘15 gün önce afla çıktı, liseli kızı kaçırdı’’ başlıklı haberiniz gerçeği yansıtmıyor. Yazıda adı geçen liseli genç kızı kaçıran kişi, şartla tahliye yasaları olan 4616-4758 sayılı yasalardan istifadeyle Samsun Cezaevi'nden tahliye edilmemiştir.

Rüstem Menteşe, Dalaman Tarım Açık Cezaevi'nde cezası infaz edilirken 21.12.1996 yılında Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'nin 01.12.1996 gün müteferrik no 1996/156 sayılı kararı ile 3713 sayılı yasalardan faydalanarak 5 yıl 6 ay önce tahliye olmuştur.

Kemal KARACAN

Samsun Cumhuriyet Başsavcısı



OKURLARIMIZDAN KISA KISA

ATİLLA ÖZGÜÇ: Rahşan Ecevit'in saç boyası alması bizi neden ilgilendirir. İnsanlar günlük ihtiyaçlarını ancak alışveriş yaparak karşılarlar. Bu da haber olmamalı.

BETÜL DEMİREL: Gülben Ergen örf ve ádetlerine bağlı birisidir. Evlenmeden hamile kalacak biri değil. Acaba bu haberi yapmadan önce gidip Gülben Ergen'e sordunuz mu?
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!