Hürriyet'e mektuplar

Güncelleme Tarihi:

Hürriyete mektuplar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2002 01:49

‘Kasetler şeref madalyamız’ demedim

17 Mayıs tarihli gazetenizde müvekkilim AKP Grup Başkanı Bülent Arınç'ın parti grubundaki konuşması ‘‘Kasetler Şeref Madalyamız’’ başlığı ile verilmiştir. Müvekkilin konuşmasından böyle bir anlam çıkarılması mümkün olmayıp müvekkilin bu konuda sözleri aynen şöyledir:

‘‘Geçmişinde başka suçları, hatta Anayasa'yı tebdil, tağyir ve ilga ile suçlanmış insanları bugün parlamentoda saygın bir milletvekili olarak kabul ediyorsak, sıra AK Parti'ye geldiğinde hiç kimse bize söz söylemesin. Biz sadece düşüncesini ifade eden insanlar olarak bugün suçlanıyoruz, bu bizim için suç değil, boynumuzda bir şeref madalyasıdır.’’

Av. Mustafa EVERDİ

Bülent Arınç Vekili



Memur sınavı

6-7
Temmuz tarihleri arasında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) soru kitakçıklarını neden yayımlamadınız. Bunun özel bir gerekçesi var mı?

İsmail ATEÇ-ADANA

EDİTÖRÜN NOTU:

Sınav soruları ve cevap anahtarını yayımlamak istedik. Ancak soru kitapçığı ve cevap anahtarları, sınavı düzenleyenlerce dağıtılmadı.



Hatalı teknik ayrıntılar

‘‘FACİANIN Nedeni Lisan’’ başlıklı uçak kazası haberinizde verdiğiniz ayrıntılar maalesef yanlış. Atatürk Havalimanı'nda, hava trafik kontrolörü olarak çalışıyorum. Biz hava trafik kontrolörleri, belli bir alandaki tüm hava sahasını ve pilotları kontrol eden, sahadaki onlarca uçağın rota ve yüksekliklerini belirleyen ve denetleyen tek otoriteyiz.

Teknik ve özel bir eğitime dayalı olduğundan, konuyla ilgili bir haber yaptığınızda, konuyu en iyi bilecek kişiden teknik destek almalıydınız.

Çünkü bu yanlış haber, güven bunalımı yaratabilir.

Saygılarımla.

Ümit TAŞTAN


Rektörün açıklaması

19 Haziran tarihli ‘‘Adalet Affetti, Rektör Affetmedi’’ haberinizde gerçekler saptırılmıştır. Şöyle ki:

Haberde söz edildiği gibi, eylem yapan öğretim elemanları hakkında açılan davada rektörlüğün mahkeme kararını esastan temyiz etmesi hukuken mümkün değildir. Böyle bir başvuru da yoktur. Rektörlükçe başlatılan disiplin soruşturması ise henüz sonuçlanmamıştır. Şu anda verilmiş bir ceza da yoktur. Halen soruşturma aşamasında olan ve verilmemiş bu cezalarla ilgili rektörlüğümüzü hedef alan suçlamalar içeren haber gerçekleri yansıtmamaktadır.

Prof. Dr. Ferit BERNAY

Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Rektörü



Haber mağduruyum

24 Mayıs tarihli gazetenizde yer alan ‘‘Tiyatrocu Sevgili, Şantajcı Çıktı’’ başlıklı haberin mağduruyum. 3 Mayıs'ta Kozyatağı'nda saat 23.00-23.30 sıralarında gasp edilerek soyguna uğradım. Bütün bu bilgiler Bostancı Polis Karakolu tutanaklarında şikáyetim üzerine mevcuttur. Soyguncular yakalandıktan sonra 24 Mayıs'ta çıkan haber ise tamamen şahsıma yönelik yalan ve yanlış beyanlardan oluşmaktadır. Haberde adı geçen şahısları tanımıyorum. Bu gazete haberinden sonra 2. Şube'den, kadının soyguncularla ilişkisi olduğunu öğrendim. Olayı saptırıp yanlış haber çıkmasına vesile olmuş. Bu durumu polis kayıtlarıyla ispatlamaya hazırım.

Salih TOP


OKURLARIMIZDAN KISA KISA

İBRAHİM ÇOLAK: Ben diş hekimi adayıyım ve gazetenizde bizlerden dişçi olarak söz etmenizden büyük üzüntü duyuyorum. Ecevit dişçiye gitti, diye yazmışsınız. Lütfen unvanımızı doğru telaffuz edin.

ANIL ÖCAL: ‘‘Kaptan-ı Derya Robert De Niro’’ başlıklı haberinizde Turgut Reis'ten, Osmanlı Kaptan-ı Deryası diye söz etmişsiniz. Turgut Reis hiçbir zaman Kaptan-ı Deryalık yapmadı.

SÜREYYA DAVAN: 9 Haziran'da bir haberinizde, ‘‘İnönü Üniversitesi'nin adını Malatya Üniversitesi olarak yazdınız. Bu üniversitenin bir mezunu olarak hatanın düzeltilmesini istiyorum.

MUSTAFA ERCİYES:Hürriyet'te Fatoş ile Basri'yi, Hüdaverdi'yi ve Güngörmüşler'i tekrar yayımlamanızı rica ediyorum.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!