Hürriyet'e Mektuplar

Güncelleme Tarihi:

Hürriyete Mektuplar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2002 01:57

Öldürülen mimarla ben, yazın görüştüm

4 Ocak'ta yayınladığınız ‘‘Ünlü Mimara Büroda İnfaz’’ başlıklı haberde ‘‘Osmaniye'nin hükümet konağı projesi üzerinde çalışıyordu. Öldürüldüğü gün öğleyin Osmaniye Valisi ile yemek yedi’’ deniliyor.

Öldürülen ünlü mimar Merih Karaaslan, ilimizde 250 yataklı devlet hastanesinin de mimarıdır. Kendisi ilimize 15 Ağustos'ta geldi, makama nezaket ziyaretinde bulundu, beraberce inşaatta incelemede bulunduk. Öldürüldüğü gün görüştüğümüz doğru değil.

İsmail FIRAT-Vali

Belediye mi vergi dairesi mi?

HAFTA
içinde, kredi kartı borcu yüzünden köprüden atlayan bir kişiyle ilgili haberde ‘‘Beşiktaş Belediyesi memuru ve 34 yaşında’’ ifadesi kullanılmıştı. Başka bir yerden, ‘‘Beşiktaş Vergi Dairesi çalışanı ve 38 yaşında’’ olduğunu okudum. Sonunda dayanamayıp size yazıyorum. Hangisi doğru?

A.Yılmaz GÜRSES

EDİTÖRÜN NOTU:

Okurumuz haklı. Bize ulaşan ilk bilgi maalesef yanlış.


Rus Genelkurmay Başkanı geldi, gitti

GEÇEN hafta başında Rusya Genelkurmay Başkanı Org. Anatoliy Kavshnin Türkiye'ye geldi. Konuk komutan Genelkurmay Başkanımızla görüştü, birlikte önemli anlaşmalara imza attılar. Hatta bunların içinde eğitim ve teknik işbirliği anlaşması var ki, ‘‘devrim’’ niteliğinde. Bununla ilgili olarak salı günü gazetenizde bir satır bile haber yoktu. 16 Ocak Çarşamba günü ise içeriği zayıf bir haber yer aldı. Yine ertesi gün (çünkü dört gün süren bir gezi) hiçbir haber yoktu. Tabii bunu sadece siz yapmadınız, diğerleri de yaptı.

Doğrusu eski bir gazeteci (hem de Hürriyet muhabiri) olarak bu tutumunuzu yadırgadım.

Ercan DOLAPÇI

Selef yerine halef yazıldı

11 Ocak tarihli gazetenizde yer alan ‘‘Bush kimden öğreniyor’’ başlıklı haberin iki yerinde ‘‘halef’’ kelimesi, ‘‘selef’’ kelimesi yerine yanlış kullanıldı. Haberin bir yerinde şöyle denildi:

‘‘ABD Başkanı George W.Bush, 21'inci yüzyıl tarihini şekillendiren haleflerinin başarı ve başarısızlıklarından ders almaya çalışıyor.’’

Açıkça görülebileceği gibi burada ‘‘seleflerinin’’ denilmeliydi.

Hüsnücemal MUTTALİP/MALATYA

Daha fazla grafik ve harita

20
yıldır Hürriyet abonesiyim. Artık siyasilerin demeçleri, habermiş gibi ilk sayfada yer almıyor. Kısa haber turları da güzel. Daha fazla grafik ve harita iyi olur. Bir de yazım hatalarına dikkat edin lütfen.

Feride SEMİHA

Puan farkı değil puan eşitlendi

24 Aralık tarihli gazetede, ‘‘Y.Yozgat karşısında 1 puanı son 8 dakikada kurtardı, Beşiktaş'la puan farkını eşitledi’’ diye bir cümle yer aldı. Bu cümlede önemli bir dil bozukluğu var. Beşiktaş ve G.Saray arasında eşitlenen şey ‘‘puan farkı’’ değil, puandır. Dolayısıyla aralarında puan farkı yoktur.

Ceyhun ELGİN (19-Ögrenci)

Faik Türün’le Şoray’ın fotoğrafı

13 Ocak tarihli gazetenizde bir yazıda, Faik Türün'ü Türkan Şoray ile birlikte gösteren ve ‘‘fotomontaj’’ olduğu açıkça belli olan bir fotoğraf yayımlandı. Okurları yanıltabilecek bu tür fotoğraflar kullanmak konusunda biraz daha dikkatli olmalısınız.

Prof. Dr. Rikkat KOÇAK/ADANA

OKURLARIMIZDAN KISA KISA

OSMAN AKALIN:
31 Aralık'ta ‘‘Bugün tarihimizin en büyük ekonomik krizini beraberinde getiren, Türkiye'yi fakirleştiren 2001 yılının son günü’’ diye yazmanız bana ters geldi. Krizi getiren 2001 yılı değil, yöneticiler.

HAKAN KAVA: 24 Aralık tarihli gazetenizde, Karadeniz'de girişini kum kapattığı için yüzlerce balıkçı teknesinin limanda mahsur kaldığını yazmışsınız. Mahsur kalan tekne sayısı 40 civarındadır.

SELMA BAŞARAN: 22 Aralık'ta Ajan Çiçero ile ilgili yayınladığınız haber yeni bir şey değil. Geçen yıl Elyesa Bazna'nın kendi hatıralarının olduğu ‘‘Çiçero’’ adlı bir kitap okumuştum, yazdığınız tüm bilgiler orada vardı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!