Hürriyet'e mektuplar

Güncelleme Tarihi:

Hürriyete mektuplar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2001 00:00


Haberin Devamı

Olimpiyat geyikleri haberine bayıldım

28 Mart tarihli gazetenizdeki ‘‘Olimpiyat geyikleri’’ yazınıza bayıldım. Aslında ikinci kez bayıldığımı itiraf etmeliyim. Çünkü bu yazıyı, birkaç gün önce Leman Dergisi'nde okumuştum. Vedat Özdemiroğlu'nun bu komik yazısını gazetenize alıp birçok insanın okumasını sağlamış olmanız güzel bir şey. Ama keşke nereden alındığı belirtilseydi.

Bakan suçlamasına cevap hakkı

20 Mart tarihli Pazar Eki'nde, adımı vererek Turizm Bakanı Erkan Mumcu'nun hakkımdaki ithamları yayınlandı.

Sayın Bakan, önceleri bizim de aşırı beğenimizi kazanmıştı. Sayın Mumcu, söylediklerinin yarısını gerçekleştirse, biz onu başbakan yaparız. Biz kendisinden turizmin sorunlarını çözmesini beklerken, Sayın Bakan'ın farklı tutumu şaşırtıcıdır.

Muzaffer ERGÖZ/BODRUM

Fotoğraflar ve iri punto yer kaplıyor

Neşriyata başladığı tarihten beri Hürriyet okuruyum. Senelerce önce, gıda maddelerinde kalın káğıt kullanılarak vatandaşın aldatıldığını yazıp bir kampanya başlatmıştınız ve başarılı olmuştunuz. Şimdi köydeki bakkallar bile bu hususta dikkatli oluyorlar.

Şimdi buna dikkat etmiyorsunuz.

Yurtdışında hangi memlekete gitsem, dilini bilmesem de en çok satan gazetelerin birini alıp haber yönünden tetkik ederim. İri punto ve yazılar ile fotoğraflar o kadar az ki, yazılar sayfaların yüzde 90'ını kapsıyor. Sadece bizde tersi.

Dr. Bekir AVAR/ATAKÖY

DMO: Denize atılacak kamyon ve vincimiz yok

21 Mart'ta yayınlanan gazeteci Can Pulak röportajında, ‘‘Devlet Malzeme Ofisi’’nin hurdalığından söz edilmişti. Bu ifadenin, sohbetin akışı içinde örnek verilmek amacıyla konuşulduğuna inanıyorum.

Devlet Malzeme Ofisi'nin herhangi bir hurdalığı ve buna bağlı olarak denize atılacak kamyonu, otobüsü, vinci, en ufak bir malzemesi yoktur.

Ahmet YALÇINKAYA

DMO Genel Müdürü

Le Figaro'ya mektup kampanyası başlasın

29 Mart'ta yayınlanan İstanbul Le Figaro'da başlıklı haberiniz maalesef eksikti. Çünkü Le Figaro'nun haberinde bize yapılan ayıp çok büyük. Le Figaro'ya karşı bence mektup kampanyası başlatmak lazım. Ermeni soykırımı derken bir de İstanbul, Fransızlara göre hálá Yunanistan'a ait.

Murat SÖKMEN

Türk Amerikan Dayanışma Derneği Başkanı

Eşcinsel cinayetleri ve ülkücü bağlantısı

27 Mart'ta yayınlanan ‘‘Bir yılda 9 eşcinsel öldürüldü’’ haberinde, adım kullanılarak eşcinsel cinayetlerinde MHP ve Ülkü Ocakları'nın planlı bir şekilde rolü olduğu yönünde açıklamada bulunduğum belirtildi.

Ben Emniyet Müdürlüğü'nün izniyle muhabire sadece istatistiki bilgi verdim. Kendisiyle röportaj yapmadım. Cinayetlerin MHP ve Ülkü Ocakları ile bağlantısı konusunda kayıtlarda bilgi olmadığını anlattım. Bu bölüm yanlışlıkla böyle yazıldı sanıyorum.

Metin ÖREL

Emniyet Amiri, Cinayet Büro Amiri

‘Müthiş bir geceydi’ haberine eleştiri

23 Mart tarihli gazetenizin ikinci sayfasında yer alan ve ahlak sınırlarını zorlayan ‘‘Müthiş bir geceydi’’ başlıklı haberiniz tüm ailemi ve beni şaşkınlığa uğrattı. Özellikle ‘‘Viagra kullanıp kullanmadığını bilmiyorum, ama inanılmaz bir performansı vardı’’ kısmını okurken bir üniversiteli olarak benim bile yüzüm kızardı.

Hürriyet gibi kaliteli bir gazetenin, bir otel odasında yapılan fuhuş düzeyindeki olayı ayrıntılarıyla anlatması bizi şaşırttı.

S.Çağlar Abbasoğlu

‘TIR’ ve ‘dorse’nin gerçek anlamları

Geçen gün, bir trafik kazası haberi vermiştiniz. Habere göre Karayolları'na ait bir TIR'ın dorsesi kopmuş, ölümle sonuçlanan kazaya neden olmuştu. Ancak iki sözcüğü de hatalı kullanmışsınız.

TIR uluslararası nakliyat anlamına gelen İngilizce kelimelerin kısaltılmışıdır. Karayolları'nın TIR'ı olamaz, çünkü bu araçlar sadece yurtiçinde çalışır. Bu kelimenin Türkçesi çekici kamyondur.

Dorse ise Amerikan treyler markası Dorsey'den ilham alınarak bazı şoförler tarafından kullanılıyor. Doğrusu İngilizce'de treyler, Fransızca'da römorktur.

Taner DORA

THY uçağının sendromla ilgisi

13 Mart'ta yayınlanan ‘‘Uçak yolcularını bekleyen tehlikeler’’ haberinde ekonomik sınıf sendromu konu ediliyordu. Ancak THY amblemli uçak fotoğrafının konuyla ne ilgisi vardı?

Zekeriya T. KURTULUŞ/İSTANBUL

Bering Boğazı haritası

24 Mart'ta yayınlanan Bering Boğazı haritasını ters basmışsınız. Alaska'nın doğuda, Sibirya'nın batıda olması gerekir. İşin tuhafı yazılar düz yazılmış.

Hüsnü ÖNGEN/ŞİŞLİ

Editör'ün notu:

Yayınlanan harita, Kutup'tan bakılarak çizilmiş. Dolayısıyla o yönden yanlış değil.

Makedon Türkleri

21 Mart tarihli nüshanızın baş sayfasında Makedonya ile ilgili haberde, Irak'tan gelen Iraklılar, İran'dan gelen İranlılar ile Makedonya'dan gelen Makedon Türkleri bir tutmanızı şiddetle kınıyorum. Bu bir gaftır.

İsmail H. KIRKIL

Okurlarımızdan kısa...kısa...

SUATHAN ALAZLI: GPRS'li telefonlarla ilgili haber hata doluydu. Bu tür haberleri, teknoloji deneyimi olanlar yazmalı.

KAAN ALPAGUT/KKTC: 25 Şubat'ta Lefkoşa yerine Limasol yazıldı. Sınırda bölünmüş kent Lefkoşa olacaktı.

A.GÜLER/LOS ANGELES: ‘‘Amok koşucusu’’ deyimini farklı anlamda kullanıldı. Bu tıbbi bir deyim değil.

NESLİHAN GİRGİN: Çanakkale şehitleri konusunda yazı dizileri yayınlayın.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!