Hürriyet'e mektuplar

Güncelleme Tarihi:

Hürriyete mektuplar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2001 01:57

Schumacher'in ortalama hızı

20 Ağustos 2001 tarihli gazetenizde yayınlanan ‘‘Formula 1'de sezonun en büyükleri belli oldu’’ başlıklı haberde Ferrari pilotu Michael Schumacher'in 306.069 km/saat ortalama hız yaptığını yazmışsınız. Halbuki bu hız onun yaptığı en yüksek hızdır. Ortalama hızı 180.348 km/saat idi.

Utku ÜNAL

Göktaşı bekledim göremedim

Gazetenizde çıkan bir habere 12.08.2001 tarihinde göktaşlarının dünya atmosferine çok yakın geçeceğini yazmıştınız. Bu olay her yerden gözlenebilecekti. Ancak havanın açık olduğu bir zamanda bile görmek mümkün olmadı. En az 2 saat meraklı bakışlarla baktık ama yine de bir doğasal olay olmadı.

Erdal ERGÜL

Kanser haberindeki çıplak kadın

22 Ağustos tarihli gazetenizdeki kanser hastanesiyle ilgili haberde çıplak kadın fotoğrafının işi neydi?

Ayrıca üstsüz kadın göğsü ya da tangalı kadın kalçası olmayan bir turizm haberi okuyamayacak mıyız gazetenizde?

Kadın vücudu bir süs unsuru değil ve bu resimlerden pek çok kadın rahatsızlık duyuyor.

Melahat GARAN

Siyaset Belgesi'nin gizli maddesi nedir

Milli Güvenlik Siyaset belgesi adında bir belge yayınlamışsınız. 12'nci maddeyi, gizli (kritik) bulduğunuzdan yayımlamamışsınız. Nasıl oluyor da sizin bu belgeyi okumanızda sakınca yok ama benim okumamda sakınca var. Kaldı ki ben de devletin içinde yıllarca bulundum.

Adem ÇALIŞKAN

Kaymakam: Köpek yasağı mavi bayrak kriteri

‘‘Datça'da köpeklere denize girme yasağı’’ haberinizi üzülerek okudum. ‘‘Köpeğin girdiği su haramdır’’ demedim. Bu sözü aklı başında birinin söyleyebileceğine de inanmıyorum. Plaja köpek, kedi gibi evcil hayvanların sokulmaması, mavi bayrak kriterlerinden biridir. Bu sağlık ve topluma saygı açısından konulmuş bir kriterdir. Bu kuralların ihlal edildiği saptanırsa mavi bayrak iptal edilir. Yasak kararı o yüzden alınmıştır.''

Savaş TUNCER / Datça Kaymakamı

OKURLARIMIZDAN KISA KISA

KIVANÇ DEMİRÖZ Atlet Süreyya Ayhan tam anlamıyla başarılı olamamıştır. 8'inci olmak başarı olmamalıdır. Ayrıca gelecek vaat eden bir sporcunun bir aşk hikayesi ile yansıtılması ayıptır.

KEREM ÇİMEN Sıvas'ta görev yapan başörtülü bir kadını haber yaparak, onu hedef gösterdiniz. O kadının görevini yapıp yapmadığı, yolsuzluk yapıp yapmadığı sizin için önemli değil sanırım.

NUR GENÇER Türkiye'nin son yıllardaki en önemli basketbolcularından Hüseyin Beşok'un İsrail'e transferini satır aralarında geçiştirdiniz.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!