Hürriyet ‘en çok okunan gazete’

Güncelleme Tarihi:

Hürriyet ‘en çok okunan gazete’
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2001 00:00


Sefa ÖZKAYA / İSTANBUL
Haberin Devamı

Hürriyet Gazetesi, Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri arasında en çok okunan gazete seçildi. Boğaziçi Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Kulübü'nün yaptığı ‘Profil BU’ anketlerinde birinci seçilenlere ödülleri dün törenle verildi. Öğrenciler tarafından ‘Etik kavramına en çok yakıştırılan kişi’ seçilen Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, katılamadığı törende ismi anons edildiğinde uzun süre alkışlandı.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin sanatsal ve sosyal konularda profilini çıkarmak amacıyla 1000 kişiye uygulanan ‘Profil 2001’ anketi de öğrencilerin Türkiye'nin sorunlarına yabancı olmadığını gösterdi.

Araştırma sonucuna göre, öğrencilerin yüzde 49'u Türkiye'nin geleceğinden umutlu olduğunu söyledi. AB' ye girme umudundaki öğrencilerin oranı da yüzde 69 çıktı.

TERÖR 9’UNCU SIRAYA İNDİ

Türkiye'nin çözülmesi gereken sorunlarını, eğitim, adalet sistemi, enflasyon, gelir dağılımı, demokratikleşme, işsizlik, altyapı, trafik ve terör olarak sıralayan öğrenciler, dürüst politikacı ve yolsuzlukla mücadele istiyorlar. Öğenciler ayrıca, ‘IMF politikalarına muhtaç olmayan’ hükümet de istediklerini söylediler.

Bu arada öğrencilerin yüzde 27'sinin üniversitelerinin rektörünü, yüzde 71'inin de fakülte dekanlarının isimlerini bilmemesi anketin ilginç yönünü oluşturdu.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine göre Türkiye'nin sorunlarının başında eğitim geliyor. Önceki yılların anketlerinde ilk sıralarda gösterilen terör bu yıl 9'uncu sıraya indi. Sıralama şöyle:

1- Eğitim 2- Adalet 3- Enflasyon 4- Gelir dağılımı eşitsizliği 5- Demokratikleşme 6- İşsizlik 7- Altyapı 8- Trafik 9- Terör.

CNN Türk'e iki ödül

CNN Türk, İstanbul Üniversitesi Bilişim Ödülleri dalında iki ödül birden aldı. İstanbul Üniversitesi öğrencileri, en iyi televizyon kanalı olarak CNN Türk'ü seçtiler. İstanbul Üniversitesi'nde düzenlenen törende ödülü, CNN Türk adına Haber Koordinatörü Çiğdem Anat aldı. En iyi haber ödülü de Mehmet Ali Birand'ın sunduğu Manşet programına verildi. Birand ödülü alırken, ‘‘Ödülü, programa emeği geçen arkadaşlarım adına alıyorum’ dedi.

Arkeolojik akvaryuma Koç'tan düzeltme

24 Mayıs 2001 tarihli Hürriyet'in 4. sayfasında ‘‘Bodrum açıklarında arkeolojik akvaryum’’ başlığı altında yayınlanan haberde, TINA (Turkish Institute of Nautical Archeology) tarafından Bodrum açıklarındaki Yassıada'nın ‘‘sualtı ören yeri’’ olmasına yönelik projenin başlatıldığı, yap-işlet-devret modeli çerçevesinde gerçekleştirilecek projenin benim tarafımdan finanse edileceği, bu konuda vaadde bulunduğum yazıldı. Ülkemizin tarihsel, kültürel ve doğal zenginliklerinin değerlendirilmesi ve ortaya çıkarılması açısından bu tür gelişmeleri çok yararlı bulmakla birlikte, söz konusu projenin finansmanını üstlenmiş değilim. Haberin bu şekilde yazılış biçimi gerçekleri yansıtmamaktadır.

Yanlış bir bilgilendirmeyi düzeltmek açısından bu hususun kamuoyuna duyurulmasını rica ederim.

Mustafa V. Koç

Koç Holding A.Ş.

İnşaat ve Maden Grubu Başkanı

Ödülü Nurcan Akad aldı

Boğaziçi Üniversitesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende, ‘En çok okunan gazete’ seçilen Hürriyet'in ödülünü Hürriyet Haber Koordinatörü Nurcan Akad aldı. Akad, törende yaptığı konuşmada, ‘‘ Boğaziçi Üniversitesi olarak bizi seçen sizlere daha iyi bir gazete vermeye çalışacağız’’ dedi. En çok sevilen kadın tiyatro oyuncusu seçilen Demet Akbağ öğrencileri kahkahaya boğdu.

Tören salonunu tıklım tıklım dolduran üniversite öğrencilerinin en çok görmek istedikleri isimler ise salonda yoktu. Katılamayan ünlü kişi ve kuruluşların ödülü almak üzere birer temsilcilerini gönderdikleri ya da mazeretlerini bildirdikleri törene, ‘En sevilen erkek şarkıcı’ seçilen Teoman ile ‘En sevilen grup’ seçilen Athena katılmadı. Athena ve kendisi de Boğaziçi Üniversitesi mezunu olan Teoman'ın mazeret bile bildirmemesi gençleri hayal kırıklığına uğrattı.

'Etik' kavramına en yakışan Sezer

En Çok Okunan Gazete: Hürriyet

En Çok Okunan Dergi: Leman

En Çok İzlenen Kanal: CNBC-e

En Çok Sevilen Reklam Filmi: Akbank

En Çok İzlenen Dizi: Evdeki Yabancı

En Çok İzlenen Yarışma Prog.: Kim 500 Milyar İster

En Çok Sevilen Haber/Tartışma Prog.: Ali Kırca

En Çok Sevilen Talk Showcu: Okan Bayülgen

En Çok Sevilen Stand-Up'çı: Cem Yılmaz

En Çok Sevilen Sporcu: Hidayet Türkoğlu

Etik Kavramına En Çok Yakışan Kişi: A.Necdet Sezer

En Çok Sevilen Kadın Tiyatrocu: Demet Akbağ

En Çok Sevilen Erkek Tiyatrocu: Yılmaz Erdoğan

En Çok Sevilen Aktris: Türkan Şoray

En Çok Sevilen Aktör: Şener Şen

En Çok Sevilen Kadın Şarkıcı: Sezen Aksu

En Çok Sevilen Erkek Şarkıcı: Teoman

En Çok Sevilen Grup: Athena

En Çok Dinlenen Radyo İstasyonu: Number One

En Çok Okunan Yazar: Can Dündar

En Çok Okunan Şair: Atilla İlhan

En Çok Tercih Edilen Otobüs Firması: Ulusoy

En Çok Takdir Edilen İşadamı: Sakıp Sabancı

En Çok Tercih Edilen Şirket: Sabancı Holding

En Çok Tercih Edilen Giyim Mağazası: Collezione

En Çok Tercih Edilen Jean Markası: Levi's

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!