Hürriyet 53 yaşında

Güncelleme Tarihi:

Hürriyet 53 yaşında
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2001 00:00


Cahit AKYOL-Muharrem AYDIN
Haberin Devamı

Yayın hayatına başladığı ilk günden itibaren ‘‘doğru ve güvenilir habercilik’’ ilkesiyle Türk basın dünyasının liderlik koltuğuna oturan ve yarım asrı aşkın süredir tahtından inmeyen gazeteniz Hürriyet, 53'üncü yaşını gururla kutladı. Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, gecede yaptığı konuşmada Hürriyet'in çalışanları ile ‘‘küçük’’ okurlarıyla ‘‘büyük’’ iki aile olduğunu söyledi.

Güneşli'deki Hürriyet Medya Towers'da önceki gün saat 18.30'da başlayan törene Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan, Doğan Holding Genel Koordinatörü İmre Barmanbek, Doğan Medya Grup Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, Doğan Medya Grubu Başkan Yardımcısı ve Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, Hürriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Vuslat Doğan Sabancı, Hürriyet Gazetesi Yayın Danışmanı Doğan Hızlan, Hürriyet Gazetesi Yayın Koordinatörü Fikret Ercan, Hürriyet Gazetesi Haber Koordinatörü Nurcan Akad, Hürriyet Gazetesi Mali İşler Grup Başkanı Ahmet Toksoy, Hürriyet Gazetesi İcra Kurulu üyesi Yalçın Balcı, Hürriyet Gazetesi Reklam Grup Başkanı Ayşe Sözeri Cemal, Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Sedat Ergin ile Hürriyet'in diğer yönetici ve çalışanları katıldı. Törene katılanlar arasında Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Orhan Birgit, CNN Genel Müdürü Taha Akyol, CNN Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Boratav, CNN Türk'te yayınlanan Manşet ve 32'inci Gün programlarının yapımcısı, gazeteci-yazar Mehmet Ali Birand, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Y. Yılmaz, Kanal D Haber Genel Yayın Yönetmeni ve Milliyet Gazetesi yazarı Tuncay Özkan, Prof. Dr. Aysel Ekşi, Türk Pop Müziği sanatçısı Levent Yüksel de yer aldı.

Yolsuzlukları biz ortaya çıkardık

Kutlama töreninde konuşan Ertuğrul Özkök, son zamanlarda İnternet kanalları aracılığıyla medyaya karşı sistematik bir kampanya başlatıldığını belirtti ve şöyle konuştu: ‘‘Ben bu müessesenin bir çalışanı olarak hem Hürriyet Gazetesi'ne, hem bizim grubumuza hem de genel olarak medyaya yapılan bir haksızlığa isyan ediyorum. Son zamanlarda belli bir İnternet cemaati, demokratlıkları, dürüstlükleri kendinden menkul, çoğunun da gerçekten de ne olduklarını çok iyi bildiğimiz birtakım insanlar, Türkiye'de medyaya karşı sistematik bir kamyanya başlattılar. Son 10 yıla baktığınız zaman, bu toplumda yolsuzluk adı altında ortaya çıkan ne kadar olay varsa bunun yüzde 90'ını bu gruba ait gazete ve televizyonlar ortaya çıkardı.’’

ONUR TABLOSU

Emekli platketi

Gürol Ünlü, Ali Akgül

35 yıllık

Oktay Ekşi

Çetin Emeç Salonu'ndaki törende, Hürriyet Gazetesi'nde 35'inci yılını dolduran Başyazar Oktay Ekşi'nin plaketini Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan verdi.

30 yıllık

Mevlüt Çukadar, Mete Ongan, Suat Yatmaz, Hulki İlgün

25 yıllık

Ergin Demir, Mehmet Saçar, Raif Savaş, Sedat Sungur, Celal Şansan, Azize Bergin, Orhan Olcay, Afitap Pusat

20 yıllık

Ayşe Akbalaban, İlhan Alpagut, Mehmet Ali Aras, Demet Başara, Alaattin Yaylacıoğlu, Celal Demirbilek, İsmet Kalkan, Oğuz Kaplan, Ercan Mercan, Celal Nart, Mustafa Oran, Osman Topaç, Hilmi Umut, Esat Yılmaer, Alparslan İçli, Orhan Birgit, Fehmi Demirel

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!