Hulusi Akar 12 saat rehin tutuldu

Güncelleme Tarihi:

Hulusi Akar 12 saat rehin tutuldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2016 01:08

15 Temmuz darbe girişiminde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar yaklaşık 12 saat rehin tutulurken, ‘enterne’ edilen (harpte alıkoyma) kuvvet komutanları ve bazı orgenerallerden dün akşam saatlerine kadar haber alınamayanlar oldu.

Haberin Devamı

Hükümet yetkilileri önceki gece boyunca Orgeneral Akar’a ulaşamadı ve durumuyla ilgili bilgi alamadı. Aynı şekilde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi, Genelkurmay 2’nci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele başta olmak üzere birçok orgeneral ve oramiralin durumu gece boyunca belirsizliğini korudu. Cuntacıların ‘enterne’ edemediği 1’inci Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ile Jandarma Harekât Daire Başkanı Tümgeneral Arif Çetin ise gece saatlerinde televizyonlara bağlanarak darbe girişimini engellemeye çalıştıklarını açıkladı.

HAVAYA UYARI ATEŞİ

Haberin Devamı

Genelkurmay Başkanı ile bazı üst düzey komutanların Akıncılar’daki 4’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı’nda rehin tutulduğu sabah saatlerinde anlaşıldı. Kazan ilçesi yakınındaki üsse, cuntaya karşı çıkan askeri birliklerce sabah 09.00’a doğru operasyon düzenlendi. Askeri birlikler Orgeneral Akar’ı kurtardı. Akıncılar’dan alınan Orgeneral Akar güvenli bölgeye götürülürken, darbe girişiminde yer alan askerler de üssün önündeki emniyet görevlilerince ellerine plastik kelepçe takılarak gözaltına alındılar. Darbe girişiminde bulunanların halkın arasına karışma ihtimaline karşı da önlem alındı. Polis, karşı koyanları durdurmak için havaya uyarı ateşi açtı.

VE AKAR ÇANKAYA’DA

Aynı dakikalarda Jandarma Genel Komutanlığı da Özel Harekât polislerince ele geçirildi. Başbakanlık, saat 10.30 sıralarında Orgeneral Akar’ın helikopterle Çankaya Köşkü’ne iniş anının görüntülerini yayınladı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!