Horizon 1'den müjdeli haber

Güncelleme Tarihi:

Horizon 1den müjdeli haber
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2009 17:24

Anlaşma sağlandı "Horizon 1" hareket etti. Anlaşmanın ardından korsanlar gemiyi terk etti.

Haberin Devamı

HORİZON-1'DEN İLK GÖRÜNTÜLER

AYSUN KAPTAN'IN FOTOĞRAFLARI

9 Temmuz 2009'dan bu yana Aden Körfezi'nde Somalili korsanların elinde rehin tutulan Horizon 1 gemisinin, Kızıldeniz'e doğru hareket ettiği öğrenildi.

ŞİRKETTEN AÇIKLAMA

Horizon Deniz Ticaret Taşımacılık'ın avukatı Nilgün Yamaner, Aden Körfezi'nde kaçırılan Horizon 1 gemisindeki korsanların gemiden ayrıldığını bildirdi.

Yamaner yaptığı açıklamada, deniz korsanlarının saat 17.45 itibarıyla gemiden ayrıldıklarını, mürettebatın serbest kaldığını belirterek, “Gemi Ürdün'e hareket etti, personel daha sonra uçakla getirilecek” dedi.

AYSUN KAPTAN'IN EVİNDE SEVİNÇ

Horizon-1 gemisinin bugün serbest bırakılmasıyla, mürettebattan 4'üncü kaptan Aysun Akbay'ın İzmir'in Menemen İlçesi'nde oturan ailesi, sevince boğuldu. Akbay ailesi, bir an önce kızlarına kavuşmak istediklerini dile getirdi.

Bugün saat 17.30 sıralarında, ‘Horizon-1’ adlı geminin korsanlar tarafından serbest bırakıldığı haberi üzerine Aysun Akbay'ın, İzmir'in Menemen İlçesi'nde oturan ailesinin evi, medya mensuplarının akınına uğradı. Bayram havasının yaşandığı evde, baba Özcan Akbay ve anne Şerife Akbay, birbirlerine sarılarak mutluluklarını doyasıya yaşadı, sevinç gözyaşları döktü. 90 gündür zor günler yaşayan, kızlarının serbest bırakıldığı haberiyle mutluluk yaşayan baba Özcan Akbay, “Aslında dün gece serbest bırakılacaktı, ancak bugün saat 17.45 sıralarında mutlu haber geldi. Serbest bırakıldıklarını önce basın mensuplarından daha sonra bizi arayan şirketin avukatından öğrendik. Kızımızla görüşemedik ancak çok mutluyuz. Çok zor günler geçirdik. Ama sonu mutlu bitti. Geminin Ürdün'e yükünü boşaltacağını biliyoruz. Ondan sonra mürettebat İstanbul'a getirilecekmiş. Orada kızımıza kavuşacağız” diyerek sevincini dile getirdi. Baba Akbay, mesleğine devam edip etmeyeceğine kızı Aysun Akbay'ın karar vereceğini sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

Sevinç gözyaşları döken anne Şerife Akbay ise, “Kızımı çok özledim, her gece rüyalarıma giriyordu. Kızıma sarılıp koklamak istiyorum. Başına bir şey gelmeden bu olay atlatıldığı için çok ama çok mutluyuz” dedi.

GENELKURMAY AÇIKLAMASI

Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde de Horizon-1 gemisinin serbest bırakılmasıyla ilgili şu açıklama yapıldı:

Haberin Devamı

“8 Temmuz 2009 tarihinden itibaren, Eyl Körfezi/Somali’de deniz haydutlarının elinde bulunan Horizon-1 isimli ticaret gemisi 05 Ekim günü 17.30’dan itibaren serbest bırakılmıştır. Bölgeye intikal eden TCG Gediz (F-495) Fırkateyni tarafından, geminin emniyeti tesis edilmiş, halihazırda erzak ikmali ile tıbbi destek sağlanmakta olup, ayrıca yakıt ikmali de yapılacaktır. Eyl Körfezi’nden ayrılacak Horizon-1’e intikali süresince bölgede TCG Gediz (F-495) tarafından refakat ve koruma sağlanacaktır.”

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Ulaştırma Bakanlığı, Aden Körfezi'nde deniz haydutları tarafından kaçırılan Horizon 1 adlı Türk gemisi ile ilgili sorunun çözüldüğünü bildirdi.

Haberin Devamı

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, “8 Temmuzda Aden Körfezi'nde deniz haydutları tarafından kaçırılan ve 11 Temmuzda Somali'nin Eyl Limanı'na demirletilen Horizon 1 adlı Türk gemisi ile ilgili sorun, gemi donatanının yaptığı girişimler ve diğer çalışmalar sonucunda çözülmüştür” denildi.

Açıklamada korsanların ayrılmasının ardından geminin Eyl Limanı'ndan normal rotasına döndüğü kaydedildi.

Bu arada Horizon 1 gemisinin Aden Körfezi'nde görev yapan Gediz Fırkateyni ile buluştuğu açıklandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!