Hollywood’da şok yaratan aile faciası

Güncelleme Tarihi:

Hollywood’da şok yaratan aile faciası
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 1998 00:00

Haberin Devamı

Amerikan eğlence dünyasına büyük şok yaşatan cinayet ve intiharın olayının adli dosyası kapandı. Ancak bir aileyi yok eden bu olay hâlâ konuşuluyor. En başarılı komedyenlerden biri olarak gösterilen Phil Hartman ve eşinin ölümüyle sonuçlanan trajedinin ardından, mutlu sanılan bir aile tablosunun ardındaki gerçekler de birer birer ortaya çıkıyor.

HARTMAN ailesinin iki küçük çocuğunu anne ve babasız bırakan korkunç olay, 28 Mayıs gecesi Los Angeles'ta meydana geldi. ABD'nin en sevilen TV şovlarından biri olan Saturday Night Live'ın yıldızı Phil Hartman, karısı Brynn'ın 38 kalibrelik bir tabancayla sıktığı üç kurşuna hedef olarak can verdi. Bu sırada dokuz yaşındaki çocukları Sean ile altı yaşındaki Birgen odalarında mışıl mışıl uyuyordu. Kocasını öldürdükten sonra derhal evden fırlayan Brynn, doğruca yakın arkadaşı Ron Douglas'ın evine giderek olanları anlattı. İkisi birlikte eve dönerken, Ron Douglas polise haber verdi. Polisin Hartmanlar'ın muhteşem villasında, çocukları evden çıkarmakla uğraştığı sırada Brynn kocasını öldürdüğü yatak odasına giderek tek kurşunla intihar etti.

Hollywood'a bomba gibi düşen bu cinayet ve intihardan önce Hartman'lar, eğlence dünyasının örnek çifti olarak gösteriliyordu. 1986 yılıda başladığı şovdaki başarısını son dönemde doruğa çıkaran ve Bill Clinton taklitleriyle ününü pekiştiren 49 yaşındaki Phil Hartman, üçüncü evliliğini bir zamanların gözde bikini modeli Brynn'la yapmıştı. 10 yıldır Phil Hartman ile evli olan 40 yaşındaki Brynn, mesleğini bırakmış ve kendini iki çocuğuna adamıştı. Zengin, güzel, iki çocuğu ve kocasıyla mutlu bir kadın gözüyle bakılıyordu Brynn'a.

Ama, bu tablonun ardında çok başka gerçekler vardı. Brynn Hartman, ilk evliliğinde yaşadığı sorunlar yüzünden önce alkol, sonra da kokain bağımlısı olmuştu. Bütün tedavi denemelerine rağmen bağımlılığından kurtulamıyordu. Yakın arkadaşlarının ifadesine göre Brynn, çocuklarına çok düşkün olmakla birlikte, anneliğin kendisini sosyal hayattan soyutladığını düşünüyordu. Kocası eve geç geldiği zaman da deliriyordu. 28 Mayıs gecesi yaşanan facia ise Phil eve geç geldiği için değil, Brynn içkiyi kaçırdığı için patlak verdi. Karısını yine sarhoş bulan Phil Hartman, evi terketme tehtidinde bulununca, sinirleri tamamen kontrolden çıkan Brynn, kocasının kasada sakladığı silahlardan birini alarak yatak odasına döndü ve kurşunları uyumakta olan kocasının kafasına sıkıverdi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!