Hobi odası dönemi

Güncelleme Tarihi:

Hobi odası dönemi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2009 00:00

Terör örgütü PKK’nın elebaşısı Abdullah Öcalan artık yalnız değil. 4’ü PKK’lı, biri TİKKO’lu 5 mahkum İmralı’daki yeni yapılan cezaevine nakledildi. Öcalan da yeni koğuşuna alındı. Mahkumlardan 2’si idamdan dönme, biri Tuzla’daki kanlı saldırıya katılanlardan, biri de Öcalan yakalandığı zaman kendini yakan PKK’lı.

Haberin Devamı

İMRALI Adası’nda yapımı tamamlanan ve içinde hobi odası da olan Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi´ne, 4 PKK´lı, 1 TİKKO’lu hükümlü nakledildi. İmralı´da, çarptırıldığı ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken bölücübaşı Abdullah Öcalan da yeni cezaevindeki koğuşuna alındı ve yalnızlığı sona erdi.
Şeyhmuz Poyraz, Cumali Karsu, Hasbi Aydemir, Bayram Kaymaz (PKK) ve Hakkı Alkan (TİKKO) adlı hükümlüler, bulundukları çeşitli cezaevlerinden getirilerek sabaha karşı 04.00 sıralarında Mudanya´dan İmralı´ya götürüldü.

İdamdan döndüler

PKK´lı üç hükümlü daha önümüzdeki günlerde adaya gönderilecek ve İmralı Mahkumları’nın sayısı dokuza yükselecek. İmralı’ya nakledilen mahkumlardan Şeymuz Poyraz, Cumali Karsu ve Bayram Kaymaz, Öcalan gibi idama mahkûm edildi. 2002’de AB’ye uyum yasaları çerçevesinde idam cezasının kaldırılmasıyla, cezaları, ömür boyu hapse çevrildi.

İzmir Kırıklar F Tipi Cezaevi´nden nakledilen Bayram Kaymaz´ın belden aşağısı felçli. Kaymaz, Öcalan´ın Türkiye´ye getirilmesi sırasında kendisini yakmıştı. Bayram Kaymaz’ın açtığı davada AİHM, sanığın adil yargılanmadığına hükmederek, Türkiye’yi 5 bin euro tazminata mahkum etmişti.

Kendini yakmıştı

12 Şubat 1994’te Tuzla Tren İstasyonu’ndaki kanlı saldırının hükümlülerinden olan Karsu da, Öcalan yakalandığında kendini yakmaya çalışmıştı.

PKK’lı Şeyhmuz Poyraz’ın adı da İnsan Hakları Derneği’nin 18 Haziran 2009 tarihli raporunda yer alıyor. Poyraz, Bolu F Tipi Cezaevi’nde Sri Lanka’da yaşayan ayrılıkçı Tamillere yönelik baskıları protesto etmek için açlık grevi yaptığı için üç ay etkinliklerden alıkoyma’ cezası aldı.

Haftada 10 saat

İmralı´ya nakledilen hükümlülerin eşyalarının da getirildiğini belirten yetkililer, yeni cezaevine geçtiği belirtilen Öcalan’ın hükümlülerle hobi odasında haftada 10 saati geçmeyecek şekilde görüşeceğini açıkladı. Öcalan´ın kaldığı eski cezaevi ise idare binası olacak.

/images/100/0x0/55eb48aaf018fbb8f8b73d4d

Roma’da bulunan Başbakan Erdoğan, İmralı’yla ilgili soru üzerine, “Plan dairesinde 12 kişilik yer yapıldı. İlk etapta 5 kişinin gönderilmesi uygun görüldü” dedi.

Önce 5 komşu gitti

İmralı Adası’ndaki yüksek güvenlikli cezaevinde ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan ile aynı cezaevine konulması planlanan dördü PKK’lı, biri TİKKO’lu beş hükümlü, dün sabah 04.00’te Adalet Bakanlığı’na ait Tuzla Vapuru’yla adaya götürüldü. Daha sonra tekrar Mudanya Limanı’na dönen Tuzla’ya bu defa ihtiyaç malzemeleri yüklendi.

Haberin Devamı

 

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!