Hizmet alan vizesiz Avrupa'ya gidebilir

Güncelleme Tarihi:

Hizmet alan vizesiz Avrupaya gidebilir
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2009 11:45

Vizesiz Avrupa Araştırma Grubu Üyesi Murat Saraylı, “Vizesiz Avrupa”nın sadece Türk işadamlarına tanınmış bir hak olmadığını “hizmet alanların” da vizesiz giriş yapabileceğini bildirdi.

Vizesiz Avrupa Araştırma Grubu Üyesi Murat Saraylı yazılı açıklamasında, İngiltere’nin Kasım 2007’de vize uygulamasıyla ilgili yasalarını gözden geçirme kararı aldığını, Almanya’dan yine aynı tarihte vize uygulamasının kaldırılmasına yönelik “Avrupa Komisyonu’ndan verilecek yanıta göre hareket edilecektir” açıklamasının geldiğini bildirdi. Almanya’dan gelen açıklamaların “vizesiz Avrupa’ya yönelik” bir kapıyı daha araladığını, adımın somutlaştırılması için yoğun gayret gerektiğini, aksi takdirde İngiltere kararından bile geri noktaya düşüleceğini bildirdi.

Hizmet sunan işverenler gibi, hizmet almak isteyen örneğin bir hastanın da Avrupa’ya vizesiz girebileceğini savunan Saraylı, Türklerin Avrupa ülkelerine vizesiz seyahat edebilmeleri için gerekli önlemlerin sağlanması konusunda Türkiye’deki resmi kurumlara göre düştüğünü belirtti. Murat Saraylı, “Resmi kurumlarımız ulus devletlerle müzakere yerine konunun muhatabı Avrupa Komisyonu’nu göreve çağırmalıdır. Komisyonun görevi Avrupa hukukunu uygulatmaktır” dedi.

ALMAN BÜYÜKELÇİSİ: VİZE KONUSU İNCELENİYOR

Bu arada Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Dr. Eckart Cuntz, Almanya’ya girişlerde gerekli vize yükümlülüğüne ilişkin bugün Türk basınında çıkan haberler üzerine şu açıklamayı yaptı:

“Almanya’ya yapılacak seyahatlerde vize yükümlülüğünün kaldırıldığına ilişkin haberler yanlıştır. Avrupa Adalet Divanı’nın ‘Soysal kararı’ Almanya’ya nakliyat işinde görevli Türk TIR şoförlerinin vize yükümlülüğünü kapsamaktadır. Yukarıda anılan kararın Almanya’ya seyahat edecek Türk vatandaşlarının vize yükümlülüğü üzerine ne gibi etkileri olabileceği halihazırda AB ortaklarımızla birlikte incelenmektedir.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!