Hırka-i Şerif Camii nerede, ziyarete açıldı mı? Hırka-i Şerif ziyaret saatleri nedir? İşte detaylar

Güncelleme Tarihi:

Hırka-i Şerif Camii nerede, ziyarete açıldı mı Hırka-i Şerif ziyaret saatleri nedir İşte detaylar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2022 11:43

Hırka-i Şerif Camii ziyaret saatleri merak ediliyor. Koronavirüs önlemleri kapsamında iki yıl kapalı olan Hırka-i Şerif ziyarete açıldı. Hz. Muhammed'in vasiyeti üzerine Veysel Karani'ye bırakılan ve Fatih'teki Hırka-i Şerif Camisi'nde muhafaza edilen Hırka-i Şerif ziyaretleri bugün başladı. Peki, Hırka-i Şerif Camii nerede?

Haberin Devamı

Hırka-i Şerif Camii’nin nerede olduğu merak ediliyor. Fatih’te Hırka-i Şerif Camii’nde bulunan Hz. Muhammed’in Veysel Karani’ye hediye ettiği Hırka-i Şerif her sene ramazan ayında ziyarete açılıyordu. Pandemi nedeniyle iki yıl ziyaret edilemeyen Hırka-i Şerif bugünden itibaren görülebilecek.

HIRKA-İ ŞERİF CAMİİ NEREDE?

Hırka-i Şerif Camii, Fatih’te bulunuyor. İETT otobüs hattını kullanmak suretiyle bu durağa ulaşmak mümkündür. İETT ile yolculuk yapacaksanız aşağıdaki link üzerinden sorgulamanızı yapabilirsiniz.

İETT NASIL GİDERİM EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

Daha önce hafta içi 10.00-18.00, hafta sonu 09.00-18.00 saatleri arasında Hırka-i Şerif’i ziyaret edilebiliyordu. Kadir Gecesinde ise, ziyaret teravih namazı sonrası sabah 02.30’a kadar devam etti.

Haberin Devamı

Hırka-i Şerif Camii nerede, ziyarete açıldı mı Hırka-i Şerif ziyaret saatleri nedir İşte detaylar

HIRKA-İ ŞERİF NEDİR?

Hırka-i Şerif, Hz. Muhammed'e ait olduğuna inanılan ve Fatih'teki Hırka-i Şerif Camii'nde bulunan hırka. Hz. Muhammed'in miraca çıkarken üzerinde bulunduğu ve vasiyeti üzerine Hz. Ali ve Hz. Ömer tarafından Veysel Karani'ye verildiğine inanılır.

BAKMADAN GEÇME!