Herkes var müdür yok

Güncelleme Tarihi:

Herkes var müdür yok
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2011 00:00

Okul tuvaletinde kırılan lavabonun boğazını kesmesiyle can veren anaokulu öğrencisi minik Efe Boz’un ölümüyle ilgili davaya dün devam edildi. Efe’nin acılı annesinin oğlunun oyuncaklarıyla geldiği davada tek eksik, kalorifer dairesini proje dışı sınıf ve tuvalete dönüştürüp lavaboları hademeye taktırmakla suçlanan okul müdürüydü.

/images/100/0x0/55eb4591f018fbb8f8b66f86
MALTEPE’deki bir ilköğretim okulunun ana sınıfında okuyan 6 yaşındaki Efe Boz’un üzerine düşen lavabo yüzünden ölmesinden sonra okul idarecileri ve müteahhit firma hakkında “taksirle ölüme sebebiyet vermek” suçundan açılan 2 dava birleştirildi. Kartal 6’ncı Asliye Ceza Mahkemesi’nde dün görülen duruşmaya oğlunun oyuncaklarıyla katılan anne Nurdan Boz, “Okul müdürü savcılıkta verdiği ifadede ‘Biz o gün okulda yoktuk. Ama duyduğumuza göre Efe Boz yaramazmış’ demişti. Oyuncakları, bu ifadeyi verenlerin gözüne sokmak için getirdim” dedi.

‘Nöbetçiysen niye yoktun’

Anasınıfı tuvalet lavabolarını hademenin taktığı, boylarının da yetişkinlerdeki gibi 70 santimetre olduğu ortaya çıkan duruşmada, 2 yıldan 6 yıla kadar hapis istenen Okul Müdür Yardımcısı Pınar Tan Aslan ve Efe Boz’un öğretmeni Gökçen Gökalp de ifade verdi. Gökalp, “Tuvalet sorumluluğu yardımcı personelindir. Yeteri kadar acı çekiyorum ama suçsuzum” dedi. Nöbetçi olan Aslan ise, kazayı başka bir okulda toplantıdayken öğrendiğini belirtti. Hâkimin “Nöbetçiyseniz okul dışında ne işiniz var” sorusunu da Aslan, “Okul müdürünün talimatı gereği gittim” diye cevapladı. İfade vermeye çağrılan Okul Müdürü Mustafa Katırcılar’ın gelmemesi üzerinde duruşma ertelendi. Katırcılar’ın okulun tadilatı sırasında proje dışı hareket ederek kalorifer dairesini sınıf ve tuvalete dönüştürdüğü, lavaboları da hademeye taktırdığı öne sürülüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!