'Her şeyi göze alıp yardıma koştular'

Güncelleme Tarihi:

Her şeyi göze alıp yardıma koştular
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2012 10:46

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Siirt'in Pervari İlçesi kırsalında düşen ve 17 askerin şehit olduğu helikopter faciasıyla ilgili olarak ''Sabah 07.15'de meydana geldi. Acı haber bize çok erken ulaştı. Şehitler, arkadaşlarına yardım etmek için her şeyi göze alıp havalanan bir helikopterimizin düşmesiyle maalesef verilmiştir" dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Siirt'in Pervari ilçesinde düşen askeri  helikopterin zor hava şartlarında havalandığını belirterek, “Şehitler,  arkadaşlarına yardım etmek için her şeyi göze alıp havalanan bir helikopterimizin  düşmesiyle maalesef verilmiştir. Bir kez daha kendilerine rahmet diliyorum,  ailelerinin hepsine sabır, bütün milletimize, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne  başsağlığı diliyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Terörle  mücadelede asker, sivil bütün güvenlik kuvvetlerimiz ve halkımız kararlılıkla  mücadelesine devam edecektir. Bölgemizde özellikle de komşularımızda  ortaya çıkan siyasi, gelişmeler, istikrarsızlıklar, bunları bir fırsat bilip,  terörden güç alanlar ve terör vasıtasıyla milletimizi, devletimizi hizaya  getireceklerini zannedenler, çok büyük bir yanılgı içindedirler ve çok büyük  pişmanlık duyacaklardır” dedi.

Gül, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu tarafından Milli  Kütüphane'de düzenlenen Atatürk'ü Anma Töreni'nden ayrılırken gazetecilerin  sorularını yanıtladı. Siirt'te düşen helikoptere ilişkin soru üzerine Gül,  detaylı bilginin henüz gelmediğini belirtti.

“Acımız çok derindir. Biraz önce söylediğim gibi detaylar ortaya çıkınca  zaten Genelkurmay Başkanımız gerekli bilgilendirmeyi yapacaktır” diyen Gül,  şunları kaydetti:

“Sabah ilk bilgileri bölgeden zaten vali verdi biliyorsunuz. Bir kez  daha bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bu acı haber tabii ki eninde  sonunda bütün şehit ailelerine ulaşacaktır. Henüz daha erken. Hepsine Allah'tan  sabır diliyorum.

Terörle mücadelede asker, sivil bütün güvenlik kuvvetlerimiz ve halkımız  kararlılıkla mücadelesine devam edecektir. Tekrar herkese başsağlığı  diliyorum.”
         

    

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!