Henüz 10 yaşındaydı... Nira Akyürek'e acı veda: Gözyaşları sel oldu

Güncelleme Tarihi:

Henüz 10 yaşındaydı... Nira Akyüreke acı veda: Gözyaşları sel oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2021 17:43

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde havuzdan çıktıktan sonra fenalaşan ve hayatını kaybeden Nira Akyürek gözyaşlarıyla toprağa verildi. 10 yaşındaki Nira'nın ölüm nedeninin kalp krizi olduğu belirlendi.

Haberin Devamı

Hollanda'da ailesiyle yaşayan Nira Akyürek, annesi Elmas Akyürek ve babası Zati Akyürek ile bir süre önce dedesi Hayati Öztürk ve anneannesini ziyaret etmek için Manisa Turgutlu'ya geldi. Büyükleriyle hasret gideren Nira, dün saat 15.30 sıralarında sitenin bahçesindeki havuzun başında vakit geçirdiği sırada aniden fenalaşıp, yere yığıldı.

Çevredekiler, hemen 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. Aynı sitede yaşayan sağlık görevlisi, Akyürek'e ilk müdahaleyi yapıp, duran kalbini tekrar çalıştırdı. Bu sırada gelen sağlık ekibi, Akyürek'i ambulansla Turgutlu Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Kalp krizi geçirdiği belirlenen Akyürek, sağlık durumunun ağır olduğu gerekçesiyle Manisa Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Yoğun bakım ünitesine alınan Akyürek, doktorların müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi. Akyürek'in ölümünün ardından savcı, olay yerinde incelemelerde bulundu.

Haberin Devamı

Savcının talebi üzerine, bilinen sağlık sorunu bulunmayan Akyürek'in cansız bedeni, kesin ölüm nedeninin tespiti için İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsinin ardından yakınlarına teslim edilen Nira Akyürek'in cenazesi, Turgutlu'ya getirildi. Akyürek için Manisa Büyükşehir Belediyesi Turgutlu Gasilhanesi'nde cenaze töreni düzenlendi. Cenazeye Akyürek ailesi ve yakınlarının yanı sıra Turgutlu Belediyesi eski başkanlarından Turgay Şirin ve çok sayıda kişi katıldı.

Henüz 10 yaşındaydı... Nira Akyüreke acı veda: Gözyaşları sel oldu

Cenazede ayakta zor duran ve kızları Nira'nın tabutuna sarılan Elmas-Zati Akyürek çiftini yakınları teskin etmeye çalıştı. Nira'nın cenazesi, cuma namazı sonrası kılınan namazın ardından Turgutlu Yeni Mezarlığı'nda gözyaşları ve dualarla toprağa verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!