Hem koşacak, hem de bağış toplayacaklar

Güncelleme Tarihi:

Hem koşacak, hem de bağış toplayacaklar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2014 16:35

Saint Joseph Lisesi’nde eğitimlerini sürdüren 15 öğrenci, hayata sıkıntıyla başlamış çocuklar için ter dökecek.

Haberin Devamı

Lise bünyesinde kurulan Koşu Kulübü’ne üye 15 genç, 16 Kasım’da yapılacak Kıtalararası İstanbul Avrasya Maratonu’nda bir yandan koşarken, bir yandan da bağış toplayarak, Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı’ndaki (Koruncuk) kardeşlerine destek olacak.

BİR ZİYARETLE BAŞLADI

Projenin şekillenmesi, Koruncuk Vakfı yetkililerinin okula ziyaretlerinde son sınıf öğrencisi Emre Atay’ın bu konuda duyarlılık göstermesiyle başladı. Arkadaşı Başak Belet ve okul yönetiminden büyük destek alan Atay, bir koşu takımı oluşturarak Avrasya Maratonu’na katılmak istedi. Bu hedefinde de başarılı olan Emre Atay, “Başka hayatlara dokunmak, bizden küçük çocuklara yardım etmek şimdiden mutluluk veriyor. Maratonun yapılacağı günü heyecanla bekliyoruz. İlk hedefimiz 8 çocuğun ihtiyaçlarını karşılayacak düzeyde bağış toplamak. Herkesten destek bekliyoruz” dedi.

KOŞUYORSAK SEBEBİ VAR…
Hayat herkese cömert davranmayabilir. Sıcak bir aile ocağında, anne-baba sevgisiyle, kötü muamele ve istismardan uzak, zararlı alışkanlıkların pençesine düşmeden büyümek her çocuğun doğal hakkı… Ama unutmayın, ülkemizde çok sayıda çocuk ya çeşitli sebeplerden ailesini kaybediyor ya da ailesi tarafından terk ediliyor. Hayat onlara cömert davranmıyor. Bu çocuklar her türlü tehlike ve istismara açık… Korunmaya muhtaç çocuklara sıcak bir aile ortamı verebilmek için kurulan Koruncuk Vakfı hayata geçirdiği çocuk köyüyle yüzlerce çocuğun güvenli bir ortamda büyümesine, hayata atılmasına katkıda bulunuyor. Biz de, İzmir Saint-Joseph’li öğrenciler ve öğretmenler olarak, kurduğumuz koşu takımımızla korunmaya muhtaç bu küçük kardeşlerimize destek olmak için İstanbul’da 36. Vodafone İstanbul Maratonunda 10k koşacağız. Adım Adım organizasyonu içinde İzmir Saint-Joseph formasıyla gerçekleştireceğimiz koşu sayesinde Koruncukların sıcak bir aile ortamında büyümelerine siz de bizimle birlikte katkıda bulunabilirisiniz. Hedefimiz 8 kardeşimizin bir yıllık ihtiyacını karşılamak. Bu hedefe varabilmek için sizlerin desteğine ihtiyacımız var… Yapacağınız bir bağışla küçücük yüreklerin güvenle çarpmasını sağlayabilirsiniz. Bağışlarınızla çocuk köyündeki Koruncukların yıllık eğitim ve sağlık giderlerini karşılayacağız. Bağışı bize değil doğrudan Koruncuk Vakfının hesabına yatıracaksınız. Üstelik şirket sahibiyseniz bu bağışı vergi matrahınızdan düşebileceksiniz. Yapmanız gereken şey çok basit: Aşağıdaki ödeme yöntemlerinden size uygun olan bir tanesini seçin, Koruncuk Vakfına destek sağlamak için koşacak İzmir Saint-Joseph’li koşuculardan hangisi üzerinden bağış yapacağınıza karar verin ve bağışı yaparken açıklama bölümüne AA Koşucu Adı Koşucu Soyadı ve kendi adınızı ve soyadınızı yazın, hepsi bu kadar… Emin olun yapacağınız küçücük bir katkı çok büyük umutlara dönüşecek. Koruncuk Vakfı ile ilgili daha fazla bilgi almak için http://www.koruncuk.org bağlantısını ziyaret edin.

Haberin Devamı

"İLK HEDEF 8 ÇOCUK"

Saint Joseph Türk Müdür Başyardımcısı Serhat Yalamanoğlu, projenin kendilerini de çok heyecanlandırdığını söyledi. Yurt dışında ‘yardımseverlik koşusu’ olarak bilinen ‘charity running’ örneğinin Türkiye’de de ‘Adım Adım’ adlı organizasyonla sürdürüldüğünü hatırlatan Yalamanoğlu, kendilerinin de bu oluşuma dahil olduklarını kaydetti. Serhat Yalamanoğlu, “Amacımız, ilk etapta Koruncuk sisteminde bir eve denk gelen 8 çocuğumuzun ihtiyaçlarını karşılamak. Bağışın miktarı önemli değil. ‘Herkes elinden gelen katkıyı gösterebilir’ diye düşünüyoruz. Destek verenlere şimdiden teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Okul olarak bu etkinliği ve işbirliğini önümüzdeki yıllarda da sürdürme kararı aldıklarını dile getiren Yalamanoğlu, “Maratona katılım için yaş sınırı 16. O yüzden genellikle koşuya üst sınıftan öğrencilerimiz katılıyor. Ancak, kurduğumuz kulüpte bu projeyi devam ettirecek öğrencilerimiz bulunuyor” bilgisini verdi.


Saint-Joseph Koşucuları:

Ahmet Türközü Elçin Eker
Alara Ertok Emre Atay
Barış Lale Larissa Aksel
Başak Belet Mert Durmaçalış
Bengisu Efe Nil Taşkıran
Cemre Erçakır Rana Akgöz
Ceren Şahin Serhat Yalamanoğlu
Ebru Taşkın

Haberin Devamı

Koruncuk Vakfı
Banka Hesap Bilgileri:

Alıcı : Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı
Akbank- Gayrettepe Şubesi
Şube Kodu : 287 Hesap No : 192700
Iban : TR48 0004 6002 8788 8000 1927 00
Online Genel Bağış Sayfası: http://www.koruncuk.org/elverinhayatatutunsun/bagisyapin
Tek Seferlik Kredi Kartı ile Bağış: https://www.koruncuk.org/elverinhayatatutunsun/onlinebagis
PAYPAL Bağış: https://www.koruncuk.org/elverinhayatatutunsun/paypalilebagis

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!