Hem Hakkari hem Yüksekova il olsun

Güncelleme Tarihi:

Hem Hakkari hem Yüksekova il olsun
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2016 00:15

TERÖR olaylarının yoğun yaşandığı bölgede vatandaşların sorunlarını saptamak için rapor hazırlayan fahri milletvekilleri, tespitlerini Başbakan Ahmet Davutoğlu’na sundular.

Haberin Devamı

Davutoğlu’nun Hakkâri fahri milletvekili olarak belirlediği üç milletvekili geçen hafta Hakkâri’de incelemelerde bulundu. AK Parti İstanbul Milletvekilleri Belma Satır ve Halis Dalkılıç ile Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman’ın Davutoğlu’na sunduğu rapor şöyle:

KENTİN ANA GÜNDEM MADDESİ
“Hakkâri il merkezinin Yükekova’ya taşınmasına ilişkin tartışmalar, kentte halkın ana gündem maddesini oluşturuyor. Bu konuda bir direnç var. Kesin karar verilmeden önce bölge halkı ve STK’ların öneri ve görüşlerinin alınması isteniyor. Böyle bir düzenleme zorunluysa bile Hakkâri ve Yüksekova’nin iki ayrı il olarak yapılanması isteniyor.

ÜNİVERSİTE CANLANDIRILSIN
Hakkâri Üniversitesi’nin yeniden canlandırılması için üniversitede görevlendirilen öğretim üyelerinin özenle seçilmesi gerekiyor. İlk yıllarda atanan rektörün Hakkâri Üniversitesi’ne kazandırdıkları, sonraki atamaların ardından kaybedilmeye başlanmış. Üniversitenin, şehre katkıları dikkate alınarak özel olarak ilgilenmek gerekmektedir.

PKK’nın baskısı nedeniyle zaman zaman yaşanan kepenk kapatma eylemlerine bölge esnafı kerhen katılıyor. Gerçek anlamda destek yok. Örgütün baskısı kalktığında halk farklı davranıyor. Terörle mücadele amaçlı operasyonların örgüt unsurları temizlenene kadar sürdürülmesi ve yarım bırakılmaması talep ediliyor.

Hakkâri’de görev yapan memurlarla ilgili şikâyetler var. İl sürgün yeri olarak algılanıyor. Özellikle merkezden uzaklaştırılan paralel yapıya yakın memurlara yönelik şikâyetler çok fazla. Tüm memurda genel bir verimsizlik sözkonusu, bir an önce tayin sürelerinin dolmasını bekliyorlar.

Havaalanı uzun zamandır kapalı, bir an önce açılması isteniyor. Kaçakçılıkla mücadele çok önemli. Bunu önlemek için sınır ticaretina olanak sağlayan bir düzenleme yapılması gerekiyor.”

BAKMADAN GEÇME!