Hedge fon devi Paulson’un gözü yine konut sektöründe

Güncelleme Tarihi:

Hedge fon devi Paulson’un gözü yine konut sektöründe
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2010 10:37

Geçtiğimiz aylarda ABD’li banka Goldman Sachs ile birlikte, 2007’de gayrimenkul sektörünün çökeceğine yönelik pozisyon aldıklarına yönelik suçlamalarla gündeme gelen hedge fon dünyasının dev ismi Paulson & Co. yeniden konut sektörüne yöneliyor.

Haberin Devamı

Küresel ekonominin nabzı EKONET'te atıyor          

 

Hedge fonun yöneticisi, milyarder yatırımcı John Paulson, 2007’de, ABD konut sektöründeki balonun zirve yaptığı yılda, düşük gelirli insanlara yüksek faizlerle verilen riskli konut kredilerine (subprime mortgage) karşı pozisyon alarak, 4 milyar dolar kazanmıştı.

 

Paulson şimdi de Arizona’da 8 binden fazla konuta ve her şeyiyle tamamlanmış dokuz lüks siteyle geniş arazilere sahip olan gayrimenkul şirketi Engle Homes’un varlıklarını satın almak için 42.2 milyon dolarlık bir teklifte bulundu.

 

Engle’ın Colorado ve Nevada’daki mülkleri de yine Paulson’un almak istediği varlıklar arasında yer alıyor.

 

Haberin Devamı

Paulson’un yönettiği hedge fon Paulson & Co’nun toplam değerinin 31 milyar dolar olduğunu söyleniyor.  

        

AYAKTA KALMA SAVAŞI

 

ABD gayrimenkul sektörüyse, yaşanan derin krizin ardından hâlâ kendine gelmiş değil. Yeni ev satışlarının tarihi düşük seviyelerde kalmaya devam etmesi yüzünden, inşaat şirketleri kötü günler geçiriyor.

 

Sektör genelinde büyük oyuncular arasında satın alma ve birleşme görüşmelerine yönelik çıkan söylentiler, şirketlerin nasıl büyük bir ayakta kalma savaşı verdiğini gözler önüne seriyor.

 

ABD’li Citigroup bankasının analistlerinden Josh Levin, hafta içinde müşterilerine geçtiği notta, “Şirket birleşmeleri yönetim kurullarında açık bir şekilde dile getirilmese de, bu konuyu gündeme getirmeyen şirketlerin sayısı bir elin parmaklarını geçmez” dedi.

 

Paulson gibi yatırımcılar da bu gibi zamanları kendileri için bir fırsat olarak görüyor. Böyle zamanlar arazi satın almak oldukça anlamlı çünkü ileride düşen fiyatlardan faydalanmak isteyen inşaat şirketlerinin taleplerinde bir artış yaşanabilir.  

 

Haberin Devamı

*Bu haber CNBC'de "Hedge Fund Heavyweight Paulson Makes New Housing Bet" başlığıyla yayımlanmıştır.   

 

http://www.facebook.com/#!/HurriyetEkonet

http://twitter.com/HurriyetEkonet      

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!