HDP'ye yeni eşbaşkan seçildi

Güncelleme Tarihi:

HDPye yeni eşbaşkan seçildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2017 00:03

HDP’de milletvekilliği ve parti üyeliği düşürülen Figen Yüksekdağ’ın yerine Serpil Kemalbay’ın eşbaşkan seçildiği 3. Olaganüstü Kongresi dün yapıldı.

Haberin Devamı

Kemalbay kongrede Figen Yüksekdağ’ın cezaevinden gönderdiği mesajı okudu. HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş da tutuklu bulunduğu Edirne Cezaevi’nden gönderdiği mesajında, yeni bir barış ve demokrasi planı hazırlanması çağrısında bulundu. Demirtaş’ın mesajı özetle şöyle: “İnatla belirtiyorum ki HDP demokratik siyasetten katiyen vazgeçmeyecek, siyasal sorunlarımızın çözümü için şiddet dışı yöntemlerde ısrar edecektir. ‘Barış, barış’ demekten vazgeçmeyeceğiz. Somut bir ‘Demokrasi ve Barış Mücadelesi Planı’ hazırlanması gerekiyor. Cumhuriyet’in demokratik değerlerine sahip çıkmak, eksiklerini gidererek, yanlışlarını düzelterek, Cumhuriyeti demokratikleştirerek mümkün olur. Ortak vatanda birlikte, eşit ve kardeşçe yaşamak için, demokrasisi güçlü bir Cumhuriyet’in onurlu eşit yurttaşları olarak korkmadan, birbirimize dostlukla sarılabilmek için hepinizi cesarete davet ediyorum.”

SONUÇ BİLDİRGESİNDE
HDP 3. Olağanüstü Kongresi Sonuç Bildirisi’nde Demirtaş’ın çağrısını yaptığı ‘Demokrasi ve Barış Mücadelesi Planı’ hazırlanmasının öncelikli görev olduğu belirtilerek “Bütün parti yapımızın, dostlarımızın, bileşenlerimizin bu planı sahiplenmesi ve hayata geçebilmesi için üstün bir gayret göstermesi gereklidir” ifadelerine yer verildi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!