HDP adayı Budak: Asıl tehdit, baskı Kayseri’de var

Güncelleme Tarihi:

HDP adayı Budak: Asıl tehdit, baskı Kayseri’de var
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2015 16:36

HALKLARIN Demokratik Partisi (HDP) Kayseri Milletvekili adaylarından Dağıstan Budak, "Doğu ve Güneydoğu’da HDP tehditle oy topluyor" şeklindeki söylemlere tepki göstererek, "Asıl tehdit ve baskı Kayseri’de var. Çünkü HDP’ye oy veren yerlere hizmet götürmüyorlar. Örneğin Cumhurbaşkanlığı seçiminde Develi ilçesi Yağdıçiftliği’nde 15 oy HDP’ye çıktı diye asfaltları yapılmamış ve halka gidin oy verdiklerinin yolunuzu yapsın denmiş. Şimdi bu mu adalet, bu mu demokrasi?" diye sordu.

Haberin Devamı

HDP Kayseri Milletvekili adaylarıı Sultan Güneş Özcan, Dağıstan Budak ve Ethem Kabak düzenledikleri basın toplantısı ile seçim çalışmaları hakkında bilgi verdi. Toplantıda ilk olarak konuşan HDP 1’inci sıra milletvekili adayı Sultan Güneş Özcan, Türkiye’nin temel meselelerinin çözümüne yönelik önerilerini seçim bildirgesi ile kamuoyuna aktardıklarını söyledi. İstanbul’da yaşadığını ancak aslen Kayserili olduğunu belirten Özcan, "Kayseri’ye gelirken, ’burası zor bir kent, çok muhafazakar bir kent, şansınız nedir ? Zorlanabilirsiniz’ dendi. Ama yaklaşık 4 haftadır seçim çalışmalarımıza başladık ve bize yönelen ilgiyi bütünüyle karşılamış değiliz. Programladığımız ziyaretlerden iki kat daha fazlası mahallelerden, esnaftan bize talep geliyor" dedi.

Haberin Devamı

"ÜLKE TEK ADAM ANLAYIŞI İLE YÖNETİLİYOR"

Türkiye’nin temel meselelerine çözüm için yola çıktıklarını kaydeden Özcan, şunları söyledi:

"Ne yazık ki, tekçi bir zihniyet Anayasa’da hakim. Bu zihniyete itiraz eden, kültürü ile kimliği ile dili ile bu asimilasyoncu, retçi politika uygulayanlara karşı çıkan, eşit yurttaşlık talep eden ve bu taleplerin suç sayıldığı karanlık yılların olduğu, binlerce bedenin toprağa verildiği, annelerin ağladığı süreçler oldu. Bu ülkede acı olaylar yaşandı, acı bedeller ödendi. Buna çözüm, açılım, çalıştay yapacağım diyen AKP yasal düzenlemeler bakımında da adım atabilmiş, bu yaraları iyileştirebilir mekanizmaları kurabilmiş değil. Rehin politikası gibi algılıyor.

Vaatler var ama sonuç yok. Bu nedenle biz bu ülkede eşit adalet istiyoruz. Ama ortaya çıkan tabloda ülkede yargı, siyasi partiler, medya yani ne varsa tek adama yani Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bağlanmış durumda. Fiili olarak yargı rafa kaldırılmış, otoriter bir rejime gidiyoruz. Katılım adaleti sağlanmasına ihtiyaç var. Tek çare var. Otoriterlik değil, parmak sallayan, sopa, cop sallayan değil, demokratik mekanizmaları açarak, eşit kardeşçe, huzur barış içinde yaşayabilmek. Biz kendimiz için ne istiyorsak, Türkiye içinde onu istiyoruz. Kayseri halkından da demokratik değişim rüzgarına, kadınlardan yana demokratik sultanına şans vermelerini istiyoruz."

Haberin Devamı

"KAYSERİ’DE DE YÜZDE 10 HEDEFLİYORUZ"

Kayseri’de ülke genelinde olduğu gibi yüzde 10 oy hedeflediklerini kaydeden Özcan, geçtiğimiz günlerde seçim bürolarına yapılan saldırı ile ilgili olarak da, "Bir seçim büromuza yapılan saldırı dışında, hiçbir yerde aksi davranışla karşılaşmadık, sıfır sorun, maksimum huzur ve verimle, şevkle çalışıyoruz. Son yirmi günü de böyle atlatıp, Kayseri’den, Türkiye’ye ders verip, Türkiye’ye örnek olacak bir model sonuçla çıkmak istiyoruz" diye konuştu.

"FERDİ TAPULAR SEÇİM KOZU OLARAK KULLANILIYOR"

Daha sonra konuşan HDP ikinci sıra Milletvekili adayı Dağıstan Budak ise Kayseri’de kent merkezi ile kırsal arasında farklılıkların ve hizmet adaletsizliğinin olduğunu iddia etti. Ağrılı olduğunu ve 20 yıldır Kayseri’de yaşadığını anlatan Budak, "Örneğin oturduğum Oruç Reis mahallesinde yıllardır vatandaşın ferdi tapuları verilmiyor ve bu tapular siyasi koz olarak kullanılıyor. Mahallede bulunan asfalt şantiyesi nedeniyle vatandaş sorunlar yaşarken bu konuda yapılan müracatlar bile değerlendirilmiyor. Vatandaşa, ‘Biz mi size dedik buraya gelin’ diyen belediye yetkilileri olmuş. Bizler herkesten çok ülkemizi seviyoruz. Her zaman kardeşiz. Türkiye’de herkesin ne kadar hakkı varsa bizim de hakkımız olsun, eşit şekilde bakılsın diyoruz ama bunu görmüyoruz" dedi.

Haberin Devamı

"HDP’YE OY ÇIKTI DİYE VATANDAŞA HİZMET VERMİYORLAR"

Budak, "Doğu ve Güneydoğu’da HDP tehditle oy topluyor" şeklinde yapılan bazı açıklamalara tepki gösterdi. Budak, şunları söyledi:

"Asıl tehdit ve baskı Kayseri’de var. Çünkü HDP’ye oy veren yerlere hizmet götürmüyorlar. Örneğin Cumhurbaşkanlığı seçiminde 45 oyun olduğu Develi ilçesi Yağdıçiftliği’nde 25 oy AK Parti’ye, 15 oy da HDP’ye çıktı. Ama 15 oy çıktı diye o vatandaşların yolu yapılmamış, asfaltlanmamış. Vatandaşa, ‘gidin kime oy verdiyseniz, yolunuzu onlar yapsın’ denmiş. Şimdi bu mu adalet, bu mu demokrasi? Köyün adını söylüyorum. ‘Doğu’da, Güneydoğu’da tehditle oy topluyorlar’ diyenler var. Kesinlikle yalan. Bizim memlekette herkes özgür, huzur içinde oy kullanıyor. Orada yaşamayan kişiler söylüyor. ‘Sen HDP’ye oy vermişsin, senin yolunu yapmam’ diye insanlar tehdit ediliyor. Bu mu kardeşlik, bu mu demokrasi? Hani kardeşlik? Kayseri’de asfalt bitti mi, hizmet de bitiyor. Dış mahallelerin, kırsalın halini görün."

Haberin Devamı

"TOZ, TOPRAK NEDENİYLE ÇAMAŞIRLAR BİR KEZ DAHA YIKANIYOR"

Diğer yandan Kayseri’deki seçim bürolarına yapılan saldırıyı da kınayan Budak, "Yıkmışlar, camları kırmışlar. Yüz sefer yıksalar, yüz elli sefer yaparız. Kardeşiz diyoruz, elimizi uzatıyoruz. Bizim kimseye zararımız yok. Kardeşlik için varız. Taş atmayla, kırmayla, yıkmayla bir yere varılmaz" diye konuştu. HDP Kayseri 9’uncu sıra milletvekili adayı Ethem Kabak ise Oruç Reis Mahallesi’ndeki asfalt şantiyesinin o bölgede yaşayan vatandaşlar için tehdit olduğunu öne sürerek, "Örneğin benim hanım çamaşırı asıyor, akşam toplarken yine yıkamak zorunda kalıyor. Şantiyenin tozu, dumanı mahalleliyi rahatsız ediyor. Biz ezilen halklara hizmet için varız. Hz. Ömer’in dediği gibi gerekirse cami yıkacağız ama adaleti yıkmayacağız" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı

DHA-Bölge - - Cafer ZENGİN
2015-05-14 15:36:36

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!