Hayali öÄŸretmen olmaktı

Güncelleme Tarihi:

Hayali öğretmen olmaktı
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 13, 2009 12:57

İzmit’te 14 Haziran günü ÖSS'ye girdikten sonra evine giderken kan davası yüzünden tabanca ile vurularak öldürülen Mehmet Akdemir, 296.640 puan aldı. Akdemir'in eğer yaşamış olsaydı, aldığı puanla hayalini kurduğu kendisine öğretmenlik yolunu açacak bir üniversiteye girebileceği belirtildi.

Haberin Devamı

SONUCUNUZU BURADAN ÖĞRENEBİLİRSİNİZ

DERECEYE GÄ°REN ADAYLAR - FOTO GALERÄ°

1 MİLYON 451 BİN ÖĞRENCİ SINAVDA BÖYLE TER DÖKMÜŞTÜ

Diyarbakırlı 21 yaşındaki Mehmet Akdemir, 2006 yılında aÄŸabeyinin iÅŸlediÄŸi bir cinayet nedeniyle ailesiyle birlikte Kocaeli’ne göç etti. Derince Ä°lçesi’ne yerleÅŸen Akdemir ailesi, özellikle erkek çocukları Mehmet’in kan davası nedeniyle öldürülebileceÄŸi endiÅŸesini taşıdı. Â

KORKTUKLARI BAÅžLARINA GELDÄ°
Mehmet’in ÖSS’ye gireceğini öğrenen kan davalısı aileden Ayhan ve Metin D. kardeşler, okulda sınavdan çıkan Mehmet Akdemir'i takip ederek Derince İlçesi’nin Küme Evler mevkiinde tabancayla ateş ederek öldürdü. Cinayetten sonra yakalanan ve halen cezaevinde bulunan kardeşler verdikleri ifadede, Mehmet Akdemir’in ağabeyi Rıdvan’ın, 2006 yılında ağabeyleri Orhan D.’yi tabanca ile vurarak öldürdüğünü, kendilerinin de kan davası nedeniyle Mehmet’i takip edip öldürdüklerini söyledi.

Haberin Devamı

Aile fertlerinin cinayetin ardından en büyük hayalinin öğretmen olmak olduğunu söyledikleri Mehmet’in, öldürülmeden önce girdiği ÖSS'de, dün açıklanan sonuçlara göre 296.640 puan aldığı belirlendi. Yaşamış olsaydı, Mehmet’in bu puanla kendisine öğretmenlik yolunu açabilecek bir üniversiteye girebileceği belirtildi. Mehmet Akdemir’in yakınları, kan davası nedeniyle bu konuda artık konuşmak istemediklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!