Büyük finalde 8 birinci

Güncelleme Tarihi:

Büyük finalde 8 birinci
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2009 00:00

Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) ve Yabancı Dil Sınavı (YDS) sonuçları açıklandı.

Haberin Devamı

SONUCUNUZU BURADAN ÖĞRENEBİLİRSİNİZ

KAĞITLAR YETERSİZ GELDİ DUVARLARA YAZDI

DERECEYE GİREN ADAYLAR - FOTO GALERİ

1 MİLYON 451 BİN ÖĞRENCİ SINAVDA BÖYLE TER DÖKMÜŞTÜ

Dereceye giren öğrencilerden Kayseri Hisarcıklıoğlu Fen Lisesi’nden Mustafa Öztürk, Hacettepe Tıp Fakültesi’nde psikiyatri okumak istiyor. İstanbul Amerikan Robert’ten Berkay Dertsiz ise ‘Sistem bozuk ve ezbere dayalı’ dedi.   

Öğrenci Seçme Sınavı’nda SÖZ-1 ve Eşit Ağırlık-1 puan türlerinde 1’inci olan, Hisarcıklıoğlu Fen Lisesi mezunu Kayserili Mustafa Öztürk aslında felsefe okumak istiyorsa da, ailesinin etkisiyle fikrini değiştirerek, Hacettepe Tıp Fakültesi’nde okumaya ve psikiyatr olmaya karar verdi. Oğlunun hazırlanma sürecini anlatan anne Firdevs Öztürk, Mustafa’nın, çalışma odasının duvarlarına kurşun kalemle ders notlarını yazdığını, böylece daha iyi tekrar yaptığını söyledi. Öztürk’e göre kâğıtlar oğluna yetersiz gelmeye başlamıştı. Mustafa’yla aynı adı taşıyan babası ise, “Sınava hazırlanırken sosyal ilişkileri iyi değildi. Aklında sadece sınavı kazanmak vardı” dedi.   

İkincilik sürpriz oldu

Aldığı sonucu değerlendiren Özel Amerikan Robert Lisesi mezunu, ÖSS Sözel-1, Eşit Ağırlık-1 2’ncisi ve YDS-1 1’ncisi Berkay Dertsiz, İstanbul ya da Hacettepe Tıp Fakültesi’ne gideceğini söyledi. Dertsiz için dereceye girmek değil, istediği bölümü kazanmak önemli. Sosyal hayatını ikinci plana iterek tüm boş zamanlarını ÖSS’ye ayırdığını belirten Dertsiz, “Sistem bozuk ve ezbere dayalı. Kendi kararlarımızı kendimiz vermiyor, bizimle ilgili verilen kararlar arasından tercih yapıyoruz” dedi.

SÖZ-2 puan türünde Türkiye 2’ncisi olan Özel Nilüfer Lisesi öğrencisi İlyas Avcı üniversiteye dersanesinin yönlendirmeleri doğrultusunda hazırlandığını ifade ederek şöyle konuştu: “İlk 10’a girmeyi bekliyordum ama 2’ncilik sürpriz oldu.” Dersanesinin otomobille ödüllendireceği Avcı, Fatih Üniversitesi Hukuk Bölümünü tercih edecek.

Hayal görüyorum sandım

Sayısal-2 Puan Türü’nde Türkiye 2’ncisi olan Özel Antalya Fen Lisesi’nden Anıl Akyel ise, “Televizyonda adımı duyunca hayal görüyorum sandım. Hayatımda hiç bu kadar mutlu olmamıştım” dedi. Akyel’in bundan sonraki hedefi makine veya otomotiv konusunda uzmanlaşmak. Annesi Nursal Akyel oğluna destek olabilmek için hekimlik mesleğinden erken emekli olmuştu.

Eşit Ağırlık-2 puan türünde Türkiye 3’üncüsü olan, İzmir Atatürk Anadolu Lisesi mezunu Cemre Polat yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Torbalı’dan, her gün 50 km uzaklıktaki İzmir’e gidip geldim. Zor oldu, sıkıntısını çektim; ama bitti. Hukuk fakültesini düşünüyorum; ama kararımı henüz vermedim. Sonucu hocalarımla, ailemle değerlendireceğiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!