Havada bomba paniği

Güncelleme Tarihi:

Havada bomba paniği
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2011 01:59

Türk Hava Yolları’na ait uçak havadayken, “Üzerimde bomba var” diyen yolcu, paniğe yol açtı.

Yolcuya, uçakta bulunan diğer yolcular müdahale etti.
1’i çocuk 59 yolcu ve 7 mürettebatı ile Norveç’in başkenti Oslo’dan İstanbul’a hareket eden THY’nin TK 1754 sefer sayılı Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı Bulgaristan üzerindeyken, kar maskesi takan Cuma Yaşar, iddiaya göre, ayağa kalkarak kabin memurlarına Oslo’ya geri dönmek istediğini söyledi.
Cuma Yaşar’ı, kabin görevlileri ikna etmeye çalıştı. Ancak Yaşar, bu kez “Üzerimde bomba var” diye tehditler savurdu. Uçakta yaşanan panik sırasında Fırat Faysal Ali ile İsveç uyruklu Dag  Gjerstad adlı yolcular, Cuma Yaşar’ın üzerine atladı. Yaşanan boğuşma sonucunda Yaşar etkisiz hale getirildi. Olayla ilgili bilgilendirilen pilot, Uçuş Harekat Merkezi’ne haber verdi. Polis ekipleri, apronda önlem aldı. Uçak, dün saat 20.50’de Atatürk Havalimanı’na indi. Uçağa giren polis, şüpheliyi gözaltına alarak Atatürk Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü’ne götürdü.
Özürlü kartı çıktı
Batman nüfusuna kayıtlı Yaşar’ın üzerinde herhangi bir patlayıcı madde olmadığı anlaşıldı. Üzerinden özürlü kartı çıkan Yaşar’ın psikolojik sorunları olduğu belirtildi. Yaşar, emniyetteki sorgusunun ardından sağlık kontrolü için Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Yaşar, gazetecilerin, “Uçağı neden kaçırmak istediniz ?” sorusuna “Ben bir şey yapmadım” diye karşılık verdi.
Yolculardan 33 yaşındaki Eser Kürkçü, “İnmemize daha 1,5 saat vardı. Yaklaşık yarım saat tuvaletten çıkmadı. Yüzünde maske vardı. Tuvaletten çıktığında üzerinde bomba olduğunu söyleyerek, insanları uçağın arkasına gönderdi. Hostesler yolcuları sakinleştirdi. Duruma hakimdiler. Bazı bayan yolcular panik yaptı, korktular. Yabancı uyruklu biri önce ikaz etti daha sonra da korsana elindeki kitabı gösterir gibi yaparak üzerine atlayarak etkisiz hale getirdi” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!