Hava nasıl olacak?

Güncelleme Tarihi:

Hava nasıl olacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2007 16:31

Devlet Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, yağışların bugün kuzey ve doğu bölgelerde aralıklarla devam edecek. Yarın akşam saatlerinden itibaren yurdun güney ve batı kesimleri Orta Akdeniz üzerinden gelecek yeni bir yağışlı havanın etkisine girecek.

Haberin Devamı

KAR KALINLIKLARI İÇİN TIKLAYIN...

5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ İÇİN TIKLAYIN...

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN...

Kıyı Ege ve Akdeniz kıyılarında yarın başlayacak yağışlar, Pazar günü; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve batısı ile akşam saatlerinden itibaren, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz’in İç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da görülecek.

Yağışlar Kıyı Ege, Akdeniz, Güneydoğu Anadolu’nun batısı, Doğu Anadolu’nun güneybatısı ile Çanakkale çevrelerinde etkili olacak.

Açıklamada, özellikle Akdeniz bölgesinde son günlerde meydana gelen yağışların toprağı doyma noktasına getirmesinden dolayı pazar günü beklenen etkili yağışlara bağlı olarak bölgede sel, su baskını ve taşkınların yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ilgililer ve vatandaşlar uyarıldı.

493 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Haberin Devamı

Doğu Anadolu Bölgesi'nde yoğun kar yağışı  ve tipi nedeniyle 493 köy yolu ile Ardahan-Şavşat kara yolu ulaşıma  kapandı.

Erzurum'da 403, Tunceli'de 50,  Muş'ta 9, Iğdır'da 8, Erzincan'da 7, Ardahan'da ise 16 köy yolu halen  ulaşıma kapalı.
      
Ardahan Karayolları 126. Şube Şefi Ümit Yıldırım, Ardahan-Şavşat kara  yolunda etkili olan tipi ve fırtına nedeniyle yol açma çalışmalarının  yapılamadığını belirtti. Yıldırım, “Fırtına durunca kara yolunu açmak  için çalışmalara başlayacağız. Ekiplerimiz hazır bekletiliyor” diye  konuştu.

FETHİYE'DE ŞİDDETLİ YAĞIŞ HAYATI FELÇ ETTİ
       
Muğla'nın Fethiye ilçesinde şiddetli yağış  ve sel, yaşamı olumsuz etkiliyor. Karaçulha beldesinde 5 evi su bastı. Selin getirdiği toprak ve taşlar,  trafikte aksamaya neden oldu.

Fethiye Kaymakamı Mehmet Ali Karatekeli, AA muhabirine yaptığı  açıklamada, Karaçulha beldesine bağlı Bucak Mahallesi'nde etkili yağış  ve selin getirdiği toprak ve taşların ulaşımı engellediğini, bölgede  yüksekliği 1 metreye ulaşan moloz yığını oluştuğunu belirtti.

Karatekeli, “5 eve su girmiş, küçük çapta maddi hasar oluşmuş.  Altyapıda oluşan hasarın tespiti için DSİ ve Özel İdare ekipleri çalışma  yapıyor” dedi.

Haberin Devamı

Bucak Mahallesi'nde vatandaşların, barajın kapaklarının haber verilmeden  açılması nedeniyle sel meydana geldiğini iddia ettiklerini belirten  Karatekeli, konunun araştırıldığını kaydetti.

KARTALKAYA'DA KAR KALINLIĞI 60 SANTİM

BOLU’nun kayak merkezi Kartalkaya’da kar kalınlığı 60 santimetreye ulaştı. Kayak pistlerini kayakseverlerin hizmetine sunabilmek için çalışmalarını hızlandıran oteller, 2- 3 gün içinde sezonu açmaya hazırlanıyor.

2 bin 100 rakımlı Köroğlu Dağları’nın zirvesindeki Kartalkaya Kayak Merkezi’nde 2 gündür etkili şekilde yağan kar, otel işletmecilerini sevindirdi. Kar kalınlığının 60 santimetreye ulaştığı kayak merkezindeki oteller, pistlerdeki çalışmalarını hızlandırdı. 12 Aralık’ta sezonu açmayı planlayan oteller, kar yağışının devam etmesi halinde 2- 3 gün içinde sezonu açacak. Kartalkaya’da, kar sıkıştırma makineleri pistleri bir an önce kayakseverlerin hizmetine sunabilmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!