Hastayken gelmeyen cenazeme de gelmesin

Güncelleme Tarihi:

Hastayken gelmeyen cenazeme de gelmesin
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2008 00:00

Hadi Çaman, son röportajında tiyatrocu dostlarına böyle sitem etti.

Haberin Devamı

GÖZYAŞLARIYLA TOPRAĞA VERİLDİ

HADİ ÇAMAN'IN ALBÜMÜNDEN

SEVENLERİ BÖYLE UĞURLADI

5 yıldır ALS hastalığıyla boğuşan usta tiyatrocu Hadi Çaman, önceki gece kaldığı özel bakımevinde hayata gözlerini yumdu. Çaman, ölmeden önce hasta yatağından son röportajını Star TV’ye verdi.

Tiyatrocu dostlarına sitem etti

Hastayken gelmeyen cenazeme de gelmesin
Konuşmakta güçlük çeken ve derdini duvarlara ve kağıda yazarak anlatan Hadi Çaman, yakın dostları ve meslektaşları Gazanfer Özcan, Haldun Dormen ve Gülriz Sururi’ye sitem etti. Hastayken kendisini ziyaret etmeyen bu isimlere çok içerleyen Çaman, elindeki kağıda "Beni burada hasta yatağımda ziyaret etmeyen cenazeme de gelmesin" diye yazdı. Hastalığı nedeniyle acı çeken ve cihaza bağlı olarak yaşayan Çaman, son dileğinin ölmek olduğunu söyledi ve kısa süre sonra da dileği gerçekleşti.

Borcum da yok param da yok
Sahibi ve kurucusu olduğu Hadi Çaman Yeditepe Oyuncuları Tiyatrosu’nun tüm borçlarını ödediğini de söyleyen Hadi Çaman, "Hiç borcum da yok, hiç param da yok, bir tek emekli maaşım var. Masraflarımı oğlum karşılıyor" dedi. Usta tiyatrocunun ölmeden kısa bir süre önce hasta yatağında yaptığı bu röportaj, bu akşam 22.20’de Star TV "Mega Magazin" programında ekrana gelecek.

Vicdan azabı çekiyoruz
"Orada Neler Oluyor" programına telefonla bağlanan Gülriz Sururi ve Haldun Dormen, acılarını dile getirdiler. "Vicdan azabı çekiyoruz" diyen Sururi ve Haldun Dormen, "Küskün, kırgın ve kalbi kırık gitti. Vicdan azabı çekiyoruz. Çünkü yanına hiç gidemedik, onunla ilgilenemedik. Maddi durumu da iyi değildi. Hastalığının anlamını bilmiyordu. 'ALS' ne demek diye soruyordu. Anlatmaya çalıştığımızda 'Boşver, ben anladım. Bu hastalık iyi değil' diyordu" dediler.

Haberin Devamı

Sahneden son yolculuğa

/images/100/0x0/55eb112ef018fbb8f8a8e576
Önceki akşam yaşamını yitiren tiyatro sanatçısı Hadi Çaman için, Teşvikiye'deki Yeditepe Oyuncuları Tiyatrosu'nda bir tören düzenlendi. Tiyatro dünyasının bir çok ünlü isminin katıldığı törende Çaman'ın cenazesi sahneye konuldu. Törene Çaman'ın oğlu Efe Çaman ile sanatçı Yıldız Kenter, Dilek Türkali, Suna Keskin, Nedim Saban, Orhan Alkaya, Gülşen Tuncer, Füsun Önal, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül gibi sanat ve siyaset dünyasının ünlü isimleri katıldı. Dostlarının saygı geçişiyle son görevlerini yaptığı Çaman, Teşvikiye Camii'nde kılınan öğle namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!