Hande Fırat o geceyi anlattı: Tarihin en önemli çağrısıydı

Güncelleme Tarihi:

Hande Fırat o geceyi anlattı: Tarihin en önemli çağrısıydı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2023 07:00

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı canlı yayına bağlayarak halkı sokaklara davet etmesine vesile olan Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat, 15 Temmuz gecesi neler yaşandığını RTÜK’te düzenlenen anma töreninde anlattı...

Haberin Devamı

Radyo Televizyon Üst Kurulu’nda “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı” düzenledi. Açılışta konuşan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, “Bugün darbenin seyrini değiştiren isimlerden Hürriyet Ankara Temsilcisi Hande Fırat ile birlikteyiz” dedi.

YAYININ ARDINDA KİMSE YOK

Hande Fırat da 15 Temmuz gecesi yaşananları anlattı: “15 Temmuz yayınının arkasında herhangi bir patron, herhangi bir devlet kurumu, Hasan Doğan ile olan arkadaşlığım dışında yok. Gazetecilik şöyle bir iş. Neyin ne olduğunu araştırmak gerekiyor.

ATATÜRK’E TEŞEKKÜR

Cesur bir millet yarattığı için başta kurucumuz Atatürk’e çok teşekkür ediyorum. İkinci olarak MHP lideri Devlet Bahçeli’ye, bu örgüte pek çok isimden önce çok net biçimde tavrını koymuştu, teşekkür ediyorum. Ve tabii ki Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ediyorum. 15 Temmuz gecesi bu yayını yapma cesareti gösterdim. Tüm bakanları, tüm milletvekillerini aradım.

Haberin Devamı

Amacım neler olduğunu anlatmaktı. Hasan Doğan Bey’i aradığımda ‘Bana bağlanabilirsiniz’ dedim. Hiçbir makam ve mevkiden izin alınmadan yapılmış bir yayındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan o gün millete o çağrıyı yapmasaydı, belki de ertesi gün iç savaşla, sınırlarımızdan giren terör örgütleriyle, işgalle karşı karşıya kalabilirdik. Bu, dünya ve Türkiye tarihine geçmiş en önemli çağrıydı.”

HAİNLER YOUTUBER ADI ALTINDA PARA KAZANIYOR

“Artık kimse bizi karşı karşıya getirmesin. Gerçeklerin peşinden gidelim. Şu anda ülkeden kaçanlar Avrupa’da, Amerika’da sizden benden güzel hayatlar yaşıyor. Youtube’tan attıkları yalanlarla milyonlarca izleniyorlar. Youtuber adı altında gazetecilik yaptığını iddia eden hain gazeteciler, ben kaçak değilim ama siz kaçaksınız. Lütfen yalanlarına inanmayın. Her izlediğinizde o yalanlar üzerinden para kazanıyorlar.”

 

BAKMADAN GEÇME!