Hamam, sauna, masaj salonu, yüzme havuzu ve lunaparklar kapatılacak mı? İçişleri Bakanlığı'ndan genelge yayınlandı!

Güncelleme Tarihi:

Hamam, sauna, masaj salonu, yüzme havuzu ve lunaparklar kapatılacak mı İçişleri Bakanlığından genelge yayınlandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2020 03:47

Hamam, sauna ve yüzme havuzu gibi yerlerin kapatılıp kapatılmayacağı Türkiye'nin koronavirüs gündeminde yer almaya devam ederken son dakika açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. Kabine toplantısında alınan kararları duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan " Hafta içi gece saat 21 ile sabah 5 arasında genel sokağa çıkma sınırlaması uygulanacaktır. " dedi. Sauna, hamam ve masaj salonlarına da değinen Cumhurbaşkanı bu işletmelerin faaliyetleriyle ilgili verilen kararı bildirdi. Peki, hamam, sauna, masaj salonu, yüzme havuzu ve lunaparklar kapatılacak mı? İşte, o konuyla ilgili ayrıntılı bilgiler.

Haberin Devamı

Koronavirüs önlemleri kapsamında mart ayında kapatılan sauna, masaj salonu, yüzme havuzu ve lunaparklar haziran ayında açılmıştı. Artan vaka sayısının ardından yeni önlemler hayata geçirilmeye başlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısında alınan kararları duyurarak, bu işletmelerin faaliyetlerinin durdurulacağını bildirdi. İşte ayrıntılar.

HAMAMLAR, SAUNALAR VE YÜZME HAVUZLARI KAPATILACAK MI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası yeni koronavirüs tedbirlerini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, yeniden tırmanışa geçen koronavirüs salgınının ülkemizde de etkisini gösterdiğini vurgulayarak, sokağa çıkma yasağının genişletildiğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi;

Hamam, sauna, masaj salonu, yüzme havuzu lunapark gibi yerler faaliyetlerine ara verecektir.

Haberin Devamı

- AVM girişte HES kod uygulamasına geçilecektir.

- Kalabalık caddeler ile meydana girebilecek kişi sayısı Umimi Hıfzısıhha kurulu ile sınırlandırılabilecektir.

- 50 kişiden fazla olan işyerlerinde, iş yeri hekiminin gözetiminde mevcut iş sağlığı ve güvenliği uzmanı tarafından salgın tedbirlerinin uygulaması sıkı bir şekilde denetlenecektir.

Bu hususlarla ilgili detaylar, İçişleri Bakanlığı'nın yayınlayacağı genelgede yayınlanacak ve salı akşamından itibaren uygulanmaya başlanacak.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN GENELGE YAYINLANDI 

İçişleri Bakanlığı, valiliklere gönderdiği "Sokağa Çıkma Kısıtlamaları" konulu genelge kapsamında, yeni bir karar alınıncaya kadar hafta içi saat 21.00-05.00, hafta sonu cuma 21.00'den pazartesi 05.00'e kadar sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağını belirtti.

Genelgeye göre yüzme havuzu, hamam, sauna, masaj salonu ve lunaparkların faaliyetleri durdurulacak.

Her AVM ve semt pazarı için aynı anda kabul edilebilecek müşteri sayısı il/ilçe umumi hıfzıssıhha kurulları kararıyla ayrı ayrı belirlenecek.

Gerek görülmesi durumunda kalabalık cadde ve meydanlara girebilecek/aynı anda bulunabilecek kişi sayısı il/ilçe hıfzıssıhha kurullarınca belirlenecek.

BAKMADAN GEÇME!