Haluk Kırcı ile Kürşat Yılmaz'ın çete davası

Güncelleme Tarihi:

Haluk Kırcı ile Kürşat Yılmazın çete davası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2005 14:59

Bir işadamından tehditle 5 milyon dolar istedikleri öne sürülen Haluk Kırcı ve Kürşat Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu 18 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Haberin Devamı

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, başka bir soruşturma kapsamında tutuklu olan bu davanın tutuksuz sanıklarından Kürşat Yılmaz ile tutuksuz sanıklar Osman Gün, Hasan Öztel, Muhammet Bayramcavuş, Yaşar Kuruahmetoğlu, Yusuf Sancak, Olcay Üstündağ ve Alaattin Dayanç katıldı. Bu davanın tutuksuz sanıklarından hükümlü Haluk Kırcı'nın getirilmediği duruşmaya, diğer tutuksuz sanıklar da katılmadı.

Haklarında istenen eski TCK'daki ceza maddelerinin yeni TCK'daki karşılıkları hatırlatılarak ek savunmaları sorulan sanıklardan Kürşat Yılmaz, Bergama Cezaevi'nde bulunduğu sırada bu davaya ilişkin ifade verdiğini söyledi. Yılmaz, “Ben sadece bir süre aynı cezaevinde kalmamızdan dolayı Haluk Kırcı'yı tanıyorum. Üzerime atılı suçların hepsi iftiradır” dedi.

Hasan Öztel, Muhammet Bayramcavuş ve Yaşar Kuruahmetoğlu da eski savunmalarını tekrar ettiklerini belirterek, avukatları Atalay Cebesoy'un vefat etmesinden dolayı başka bir avukat tutacaklarını kaydettiler.
Diğer sanıklar da, eski savunmalarını tekrar ettiklerini bildirdiler.

Yılmaz'ın avukatlarından İbrahim Fırat, davanın sanıklarından Muzaffer Dağdeviren'in de öldüğünü belirterek, nüfus kaydının istenmesini talep etti.

Haberin Devamı

Muzaffer Dağdeviren'in nüfus kaydının istenmesi için yazı yazılmasına, avukat Atalay Cebesoy vefat ettiğinden müvekkillerine yeni bir avukat tutmaları için süre verilmesine karar veren mahkeme heyeti, Haluk Kırcı'nın da aralarında bulunduğu 10 sanığın ek savunmalarını yapmaları için tekrar çağrılmalarına, gönderilecek yazıda “yokluklarında yargılama yapılıp karar verilebileceği”nin belirtilmesine hükmetti.

Hasta olduğunu belirten Kürşat Yılmaz'ın tekrar duruşmaya çağrılmamasını kararlaştıran mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN

Kaldırılan İstanbul DGM Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, sanıklardan Haluk Kırcı, Kürşat Yılmaz ve Muzaffer Dağdeviren'in, Eskişehir Cezaevi'nde bulundukları sırada, dışarıda bağlantı kurdukları kişiler vasıtasıyla haber gönderdikleri işadamı Cüneyt Yaşar Kılıç'ı cezaevine çağırdıkları belirtiliyor. İddianamede, Kürşat Yılmaz'ın, Kılıç'a, kendisiyle ilgili sahtecilik yaptığına dair bazı belgeler elde ettiklerini, eğer 5 milyon dolar vermezse bu belgeleri kullanacaklarını söylediği, ancak Kılıç'ın istenilen parayı ödemediği ifade ediliyor.

Görüşmeden bir ay sonra Muzaffer Dağdeviren ile bağlantısı bilinen İsmail Hakkı Akıncı ve adamlarının, Cüneyt Yaşar Kılıç'ın damadı Nurettin Öğrenç'in işyerini kurşunladıkları belirtilen iddianamede, Kürşat Yılmaz, Haluk Kırcı ve Muzaffer Dağdeviren'in, “çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek” ve “gaspa teşebbüs” suçlarından 21 ile 29 yıl arasında ağır hapis cezasına çarptırılmaları isteniyor.

Muhammet Bayramçavuş'un “adam öldürmeye teşebbüs” suçundan müebbet hapis ile cezalandırılması istenen iddianamede, Müjdat Erten, Hasan Öztel, Yaşar Kuruahmetoğlu, Yusuf Sancak, Metin Bodruk, Olcay Üstündağ, Tuncer Öztürk, Ahmet Dağdeviren, İsmail Hakkı Akıncı, Muhittin Özbay, Osman Gün, Alaattin Dayanç, Erol Keleş ve Bülent Yavuz'un da “çıkar amaçlı suç örgütüne üye olmak”, “yardım ve yataklık etmek”, “silahlı gasp”, “tehdit” ve “Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet” suçlarından 3 ile 43.5'ar yıl arasında değişen çeşitli hapis cezalarına çarptırılmaları talep ediliyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!