‘Hainler tasfiye edilince ordumuz kendini buldu’

Güncelleme Tarihi:

‘Hainler tasfiye edilince ordumuz kendini buldu’
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2020 07:00

15 Temmuz, salgın, Libya ve Doğu Akdeniz konularında soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Silahlı Kuvvetlerimiz asıl görevine yoğunlaşmış ve vazifesini bîhakkın yerine getirmeye başlamıştır” dedi.

Haberin Devamı

SİYASET Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) Genel Koordinatörü Prof. Dr. Burhanettin Duran’ın, Kriter dergisi için yönelttiği soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “15 Temmuz’la birlikte FETÖ’cü unsurlar Silahlı Kuvvetlerimizden büyük oranda temizlenmiş oldu. İçerdeki hainler tasfiye edilince ordumuz adeta kendini yeniden buldu” dedi. Türkiye’nin Covid-19 salgınıyla mücadelesi, Libya ve Doğu Akdeniz başta olmak üzere dış politika, iç siyaset ve ekonomi konularında önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Silahlı Kuvvetlerimizin terörle mücadeleden yurtdışı operasyonlara kadar farklı cephelerde imza attığı başarıların altında, bünyesinde yapmış olduğu işte bu temizlik vardır. Silahlı Kuvvetlerimiz asıl görevine yoğunlaşmış ve vazifesini bîhakkın yerine getirmeye başlamıştır. Emniyet teşkilatımızda da benzer durum söz konusudur. Bu insicamı korumakta ve güçlendirmekte kararlıyız” diye konuştu. Erdoğan, Doğu Akdeniz konusunda ise hidrokarbon konusunda eşitlik ve adil paylaşıma dayanan her teklife açık olduklarını, gerginlik istemediklerini vurguladı.

Haberin Devamı

‘Hainler tasfiye edilince ordumuz kendini buldu’

4 YILDA TEMİZLEMEK MÜMKÜN DEĞİL

“FETÖ konusunda gelinen noktayı nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan şu yanıtı verdi: “Darbeye karışanlarla ilgili davaların önemli bir kısmı tamamlandı. Milletin kanını dökenler, millete kurşun sıkanlar işledikleri cinayetlerin hesabını hukuka verdi ve veriyor. Örgütün gizli yapılanmasına yönelik operasyonlar ise devam ediyor. Elbette 40 yıl boyunca devlete sızan sinsi bir yapıyı 4 yılda tamamen temizlemek mümkün değildir. Nitekim güvenlik ve yargı birimlerimiz, her gün yeni bir bulguya ulaşarak, örgütün kripto yapılanmasını deşifre ediyor. Birçok batı ülkesinin FETÖ’cüleri himaye ettiğini, bunlara aleni destek verdiğini görüyoruz. Kimi devletler bunu sırf bize zarar vermek için yaparken, bazıları da gafletten, FETÖ tehdidini idrak edememekten yapıyor. ”

Haberin Devamı

‘AYASOFYA BİZİM İÇ MESELEMİZDİR’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ayasofya’nın yeniden cami olarak ibadete açılması… Nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna ise şu yanıtı verdi; “Burası, Fatih Sultan Mehmet Han’ın İstanbul’u fethettiğinde ilk cuma namazını kıldığı ve fethin sembolü olarak camiye dönüştürdüğü bir mekândır. Bu yüzden toplum hafızamızdaki yeri vazgeçilmezdir. 1934’te Ayasofya’nın camiden müzeye dönüştürülmesi, milletimizin içini acıtan bir karardı. Ayasofya’nın tekrar asli hüviyetine kavuşturulması gerekiyordu. Danıştay, yapılan başvuru sonucu nihai kararı verdi. Danıştay’ın kararını hukuk devleti adına, maşeri vicdanı rahatlatma adına müspet bir adım olarak görüyoruz. Dava sürecinde içerden ve yurtdışından çıkan çatlak seslerin ise hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur. Ayasofya’nın statüsüyle ilgili nihai karar mercii başkaları değil Türk milletidir. Bu, bizim iç meselemizdir. Diğer ülkelere de ancak alınan karara saygı göstermek düşer.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!