Hain kurşun onu buldu

Güncelleme Tarihi:

Hain kurşun onu buldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2017 00:21

PKK’lı teröristlerin Batman’daki çifte saldırısında bir öğretmen şehit oldu, biri öğretmen iki sivil ile iki asker yaralandı.

Haberin Devamı

Teröristler dün saat 11.30’da önce Kozluk Belediye Başkanı AK Partili Veysi Işık’ın otomobiline uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Işık’ın bulunmadığı otomobilde teröristlerin kurşunları, içinde 5 öğretmenin bulunduğu araca isabet etti. Saldırıda Kozluk Çok Programlı Anadolu Lisesi müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın (22) yaşamını yitirdi, bir öğretmen de yaralandı. Yaralı öğretmen Kozluk Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alınırken, kaçak teröristlerin aracı takibe alındı.

Saldırıdan sonra kaçan 2 PKK’lı saat 12.00’de merkeze 20 kilometre uzaklıktaki Bekirhan’a geldi. Bekirhan girişindeki Jandarma Karakolu önünde askerlerin görev yaptığı kontrol noktasında yakalanacaklarını anlayan teröristlerden biri inerek kaçtı, diğeri kontrol noktasına yaklaşıp, askerlerin yanında aracın içindeki bombayı infilak ettirdi.

Başka araçların da bulunduğu kontrol noktasındaki patlamada iki asker ağır, bir sivil ise hafif yaralandı. Bombayı patlatan terörist de öldü.

‘ÖĞRETMEN OLDUM BEN’
Şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın, Ekim 2016’da 18’inci tercih yeri olan ilçeye atandığı gün sevincini sosyal medya hesabından, “Öğretmen oldum ben” diye paylaşmıştı.

‘HEDEFLERİ BENDİM’
Kozluk Belediye Başkanı Veysi Işık, “Olay evimin çıkışında oldu hedeflerinde benim olduğunu düşünüyoruz. Çünkü bir hafta önce bu yönde istihbari bilgi tarafıma iletilmişti” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!