Hafta sonu hava nasıl olacak? Nerelere yağmur yağacak mı? 29 Şubat 1 Mart il il hava durumu tahminleri

Güncelleme Tarihi:

Hafta sonu hava nasıl olacak Nerelere yağmur yağacak mı 29 Şubat 1 Mart il il hava durumu tahminleri
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2020 18:49

Meteoroloji'den yapılan son hava durumu değerlendirmelerine göre, hava sıcaklığının kuzey kesimlerde 3 ila 5 derece azalacağı tahmin ediliyor. Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde ise kuvvetli rüzgar bekleniyor. Marmara Bölgesi'nde ise cumartesi günü sağanak yağış etkili olacak. Peki, hafta sonu hava nasıl olacak? Nerelere yağmur yağacak? İşte, 29 Şubat 1 Mart il il son hava durumu tahminleri ve raporu.

Haberin Devamı

Yurt genelinde hava sıcaklığında yaşanan düşüşün ardından, hafta sonuna yönelik hava durumu değerlendirmeleri hız kazandı. İstanbul başta olmak üzere tüm illerin hava durumu tahminleri Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) raporu kapsamında sorgulanıyor. İşte, hafta sonu yağmur yağacak mı sorusunun yanıtını öğrenmek isteyenler için 29 Şubat Cumartesi - 1 Mart Pazar il il hava durumu değerlendirmeleri.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, Göller Yöresi, Batı ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Kütahya, Afyonkarahisar, Eskişehir, Yozgat ve Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu’nun kuzey kesimleri ile Çanakkale'nin doğu, Balıkesir'in kuzey, Antalya’nın doğu ve Konya’nın güney ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Karadeniz’in yüksek kesimlerinin dik yamaçları ile Doğu Anadolu’nun doğusunda yüksek kar örtüsünün bulunduğu yerlerde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Haberin Devamı

HAVA SICAKLIĞI: Batı ve güney kesimlerde 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın batısı, Ege ile Batı Akdeniz’in batı kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-80 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu’nun kuzey kesimleri ile Çanakkale'nin doğu, Balıkesir'in kuzey, Antalya’nın doğu ve Konya’nın güney ilçelerinde kuvvetli (21-50 kg/m²) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI: Rüzgârın; Marmara’nın batısı, Ege ile Batı Akdeniz’in batı kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-80 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Haberin Devamı

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Doğu Karadeniz Bölgesinde eğimi fazla dik yamaçlarda çığ düşmesi riski bulunduğundan ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Hafta sonu hava nasıl olacak Nerelere yağmur yağacak mı 29 Şubat 1 Mart il il hava durumu tahminleri

BÖLGELERİMİZDE HAVA
MARMARA
Çok bulutlu, batı kesimleri ile gece saatlerinden itibaren bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yarın (Cumartesi) sabah saatlerinde Balıkesir'in kuzey, Çanakkale'nin doğu ilçelerinde kuvvetli (21-50 kg/m²) olması bekleniyor. Rüzgarın; gece saatlerinden itibaren Marmara’nın batısında kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

EDİRNE 4°C, 11°C
Çok bulutlu ve yağmurlu

İSTANBUL 6°C, 10°C
Çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı

KIRKLARELİ 3°C, 9°C
Çok bulutlu ve yağmurlu

KOCAELİ 7°C, 10°C
Çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağmurlu

EGE
Çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Uşak, Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; gece saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

Hafta sonu hava nasıl olacak Nerelere yağmur yağacak mı 29 Şubat 1 Mart il il hava durumu tahminleri

Haberin Devamı

DENİZLİ 7°C, 10°C
Çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağmurlu

İZMİR 7°C, 13°C
Çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren sağanak yağışlı

KÜTAHYA 0°C, 5°C
Çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı

MANİSA 5°C, 12°C
Çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağmurlu

AKDENİZ
Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Göller Yöresi'nin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Akdeniz ile Antalya’nın doğu ilçelerinde kuvvetli (21-50 kg/m²) olması bekleniyor. Rüzgârın; yarın (Cumartesi) sabah saatlerinden itibaren Batı Akdeniz’in batı kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

ADANA 11°C, 17°C
Çok bulutlu ve kuvvetli olmak üzere sağanak yağışlı

ANTALYA 12°C, 16°C
Çok bulutlu ve sağanak yağışlı, yağışların; doğu ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HATAY 9°C, 17°C
Çok bulutlu ve kuvvetli olmak üzere sağanak yağışlı

ISPARTA 4°C, 7°C
Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu

İÇ ANADOLU
Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, Eskişehir, Yozgat ve Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Konya'nın güney ilçelerinde kuvvetli (21-50 kg/m²) olması bekleniyor.

ANKARA 3°C, 8°C
Çok bulutlu ve yağmurlu

ESKİŞEHİR 1°C, 7°C
Çok bulutlu, gece saatlerinden sonra yağmur ve karla karışık yağmurlu

KONYA 3°C, 9°C
Çok bulutlu, gece saatlerinden sonra yağmurlu, yağışların; güney ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

SİVAS 3°C, 9°C
Çok bulutlu, yarın (Cumartesi) sabah saatlerinden itibaren yağmur ve karla karışık yağmurlu

BATI KARADENİZ
Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

BOLU 2°C, 7°C
Çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı

DÜZCE 6°C, 12°C
Çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağmurlu

KASTAMONU 0°C, 9°C
Çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren kıyıları yağmur, iç kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

ZONGULDAK 7°C, 9°C
Çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağmurlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Doğu Karadeniz'in eğimi fazla dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

AMASYA 5°C, 14°C
Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu

SAMSUN 7°C, 11°C
Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu

TOKAT 6°C, 13°C
Çok bulutlu, yarın (Cumartesi) sabah saatlerinden itibaren yağmurlu

TRABZON 8°C, 13°C
Çok bulutlu, yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden itibaren yağmurlu

DOĞU ANADOLU
Çok bulutlu, Malatya ve Elazığ çevrelerinin yağmurlu, yağış alan diğer yerlerin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kuzey ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı, yüksek kar örtüsünün bulunduğu yerlerde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

ERZURUM -1°C, 4°C
Çok bulutlu, gece saatlerinden sonra kar yağışlı

KARS -5°C, 3°C
Çok bulutlu, yarın (Cumartesi) sabah saatlerinden itibaren kar yağışlı

MALATYA 3°C, 10°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra yağmurlu

VAN -3°C, 3°C
Çok bulutlu, yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Adıyaman, Diyarbakır ve Batman çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m²) olması bekleniyor.

DİYARBAKIR 5°C, 12°C
Çok bulutlu ve kuvvetli olmak üzere yağmurlu

GAZİANTEP 5°C, 13°C
Çok bulutlu, gece saatlerinden sonra yağmurlu

SİİRT 5°C, 12°C
Çok bulutlu, yarın (Cumartesi) sabah saatlerinden itibaren yağmurlu

ŞANLIURFA 7°C, 15°C
Çok bulutlu, yarın (Cumartesi) sabah saatlerinden itibaren yağmurlu

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!