HADEP, seçim yasağını deldi

Güncelleme Tarihi:

HADEP, seçim yasağını deldi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2002 02:17

Türkiye'deki seçim yasağını, HADEP sözcüleri, uydudan yayın yapan Medya TV aracılığıyla delik deşik etti. Seçim yasakları kapsamındaki ‘Radyo ve televizyonlar bir parti veya aday lehine yayın yapamayacak ve taraflı davranamayacak. Kürtçe propaganda olmayacak’ hükmüne rağmen, Medya TV yayınlarında sürekli sadece HADEP lehine ve Kürtçe yayın yapılıyor.

Her gün saat 13.00-01.00 saatleri arasında düzenli yayın yapan Medya TV'de seçim konusu ve buna ilişkin tartışmalar geniş olarak ekrana yansırken, Kürtçe ve Türkçe haber bültenleri, yorumlar ve çeşitli tartışma programlarında, telefon veya stüdyo konuğu katılan HADEP'li yöneticilere yer veriliyor.

YASAĞI ÇİĞNEYEN YORUM

Seçim yasakları başladıktan 2 gün sonra Kürtçe ve Türkçe haber bültenlerinde Türkiye'deki siyasi gelişmeler aktarılırken, 'Yorum' bölümünde HADEP propagandası yapıldı. Türkiye'de en fazla ittifak yapılmak istenen partilerden birinin HADEP olduğu savunulan yorumda özetle şöyle denildi:

‘‘DYP ve MHP dışındaki tüm partiler, HADEP ile ittifak yapma hesabı peşinde. HADEP'le ittifak yapan partinin tek başına iktiradara gelme ihtimali çok yüksek. Ecevit başta olmak üzere bazı çevreler, hatta bazı savcılar, HADEP'in ne kadar tehlikeli olduğunu ileri sürdü. HADEP'e ‘Tehlikeli' diyenler, Kürt sorunun demokratik yollarla çözülmesini istemeyenlerdir. HADEP ile Kürt halkı, Türkiye demokrasisinin en kuvvetli ayağıdır. HADEP, DSP'den daha fazla laik, sosyal özelliklere sahiptir. DSP ve ANAP bilmelidir ki, HADEP'e gidecek her oy, Kürt ve Türk halkının birliğinin biraz daha güçlenmesidir. Ayrımcı, bölücü olan Ecevit, birleştirici ve bütünleştirici olan HADEP'tir.’’

HADEP’LİLERDEN KÜRTÇE

Yorumdan sonra adını KADEK olarak değiştiren PKK'nın önde gelen isimlerinden Osman Öcalan ve HADEP Parti Meclisi üyesi Diba Ergül de telefonla yayına bağlanarak benzer görüşleri dile getirdi.

HADEP'İN SEÇİM BÜLTENİ

Medya TV'nin haber bülteninin tamama yakın bölümünü HADEP'in seçim faaliyetleri ve açıklamaları oluşturuyor. HADEP Genel Merkezi'ndeki faaliyetlerin yanısıra il örgütlerinin temsilcilerinin açıklamaları da geniş yer tutuyor.

71 ÜLKEDEN İZLENİYOR

Belçika'nın başkenti Brüksel'de stüdyoları bulunan, Türkiye'nin yanısıra Avrupa, Ortadoğu ve Afrika'daki 71 ülkeden çanak anten aracılığıyla izlenebilen Medya TV'nin, seçim yasaklarını delik deşik eden yayınlarıyla, HADEP' tabanının bulunduğu Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki seçmenlere de rahatlıkla ulaşabildiği belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!