Gürsel Tekin: Davutoğlu'nun açıklamasını heyecanla bekliyorum

Güncelleme Tarihi:

Gürsel Tekin: Davutoğlunun açıklamasını heyecanla bekliyorum
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2015 12:09

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bugün Esenler'de katılacağı 'arazi devir töreni', ana muhalefeti 'heyecanlandırdı'. CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Milli Savunma Bakanlığı'na ait olup, bugünkü törenle Esenler Belediyesi'ne devredilecek, 8.5 milyon metrekarelik alanın ne olarak kullanılacağına ilişkin açıklamayı "heyecanla beklediklerini" söyledi.

Haberin Devamı

Tekin, Başbakan'ın bu alanı "yeşil alan" ilan ederek, İstanbul'a Londra'daki Hyde Park, ya da New York'taki Central Park benzeri bir yeşil alan kazandırmasını beklediklerini de belirterek, şöyle konuştu;

"TOKİ, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Milli Savunma Bakanlığı arasında, İstanbul'un son akciğeri olan bu 8.5 milyon metrekarelik alan konusunda yaklaşık 2.5 yıldır çekişme yaşanıyordu. Sonuçta, bu alanın Esenler Belediyesi'ne verilmesi bizi çok şaşırttı. Ancak Sayın Başbakan'ın bugün yapacağı açıklama ile, bu alanın yeşil alan olarak ilan edilmesi ve İstanbul halkına dünya ölçeğinde bir park hediye etmesini bekliyoruz. Bu akşamki açıklamayı, bu anlamda heyecanla beklemekteyiz".

Gürsel Tekin: Davutoğlunun açıklamasını heyecanla bekliyorum

Haberin Devamı

"NEDEN ESENLER'E VERİLDİ?"

Tekin, 8.5 milyon metrekarelik alanın neden Esenler Belediyesi'ne verildiği sorusunu da gündeme getirerek, " Şehircilik yasasına göre, ilçe belediyelerinin planlama yetkisi bulunmuyor. Dolayısıyla, bu alanın planlama yetkisi olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ya da bir bakanlığa devredilmemesi, acaba İstanbul Büyükşehir'e güvensizlik belirtisi midir?" dedi.

İSTANBUL'UN AKCİĞERİ

Askeri bölge olan alan, Bakanlar Kurulu'nun 6306 sayılı yasa uyarınca verdiği karar uyarınca Esenler Belediyesi'ne devrediliyor. İstoç organize sanayi alanının kuzeyinden başlayan ve Sultangazi ilçesi Habibler bölgesine kadar devam eden, bugüne kadar da askeri alan olarak kullanılan alan, yaklaşık 8.500.000m2 (8.5 milyon metrekare).

Söz konusu alanın güneyi, İSTOÇ ve Esenler ile Bağcılar ilçesi, doğusu Sultangazi, kuzeyi Sultangazi Habibler mevkii ve kısmen Arnavutköy ilçesi, batısı ise Başakşehir ilçesinin İkitelli Organize Sanayi Bölgesi ile Başakşehir 4,5,6. kısımlarını kapsamakta.

Esenler Belediyesi internet sitesinde Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ziyaretini böyle duyurdu. Esenler'in çeşitli noktalarına asılan pankartlar ile vatandaşlar mitinge davet edildi.

Haberin Devamı

Gürsel Tekin: Davutoğlunun açıklamasını heyecanla bekliyorum

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!