Gündüz okula gidip, akşam kağıt topluyorlardı

Güncelleme Tarihi:

Gündüz okula gidip, akşam kağıt topluyorlardı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2008 15:43

Kaldırımda yürürken bir otomobilin çarpması sonucu ölen iki çocuğun evlerine ateş düştü.Çocukların gündüz okula gittiği, akşamları ise harçlıkları kazanmak için çöpten kağıt topladığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Ümraniye Namık Kemal Mahallesi TEM Yanyol Esenevler Köprüsü mevkiinde dün akşam meydana gelen kaza sonrası ölen çocuklar Zeynel Demir (14) ve Taner Taşdemir (13) ile yaralanan Duran Demir'in evlerine ateş düştü

 

KAĞIT TOPLUYORLARDI

 

Çocuğunun gündüz okula gittiğini akşamları da arkadaşları ile beraber kağıt toplayarak hem okumaya çalıştığı, hem de evin geçimine destek olmaya çalıştığını söyleyen Taner Taşdemir'in babası Hüseyin Taşdemir, "Oğlum sabahları Sosyal Meskenler İlköğretim Okulu'na gidiyordu akşam da arkadaşları ile kağıt ve plastik topluyordu. Sokak sokak o saatlere rağmen gezerek para kazanmaya çalışıyorlardı. Evlatlarımızın ölümü bizi yıktı" diye konuştu.

 

Haberin Devamı

Anne Ayşe Taşdemir ise "Oğlumla en son akşam üstü konuştuk. Oğlum bana 'anne biz evdeyiz, kardeşimle çay içiyoruz.sen de gel, sen gelmeden biz gitmeyiz' dediler. Ben erken gelirsem sevineceğini söyledi. Oğlum öldü, dayanamıyorum acısına. Sebep olanlar bulunsun onlar da cezalarını çeksin" dedi.

 

Ölen Taner'in arkadaşı ise gözyaşları içinde yaşadığı soku anlatarak, "O akşamları kağıt toplardı. Çok iyi arkadaştık. İnanamıyorum hala" diye konuştu.

 

"YOL BOZUK" İDDİASI

 

Olayda can veren Zeynel Demir'in annesi Gül Demir ise "Oğullarım kağıt topluyorlardı. Çalışıyorlardı. Adam kaldırıma çıkıp kaldırımda ezmiş çocukları" dedi. Olayı haber alan ailelerin yakınları da acılı ailelere taziyede bulundu. Yolun bozuk olduğu için yolun kazalara davetiye çıkardığını söyleyen bir vatandaş ise, "Yolda hep çökme oluyor. Araçlar son anda fark ederek yol değiştirmeye çalışınca kazalara davetiye çıkıyor. Bunun sorumlusu Karayolları'dır" dedi.

 

Haberin Devamı

Yaralı olarak hastanede tedaviye alınan Duran Demir'in gece taburcu edildiği öğrenildi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!