Gündem: FETÖ, PKK, Suriye

Güncelleme Tarihi:

Gündem: FETÖ, PKK, Suriye
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2016 21:59

MİLLİ Güvenlik Kurulu (MGK), 15 Temmuz darbe girişiminden sonra ikinci olağan toplantısını dün yaptı. Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yapılan toplantıda üç ana gündem maddesi olan FETÖ ile mücadele, PKK’ya yönelik harekatlar ile Suriye’de devam eden “Fırtına Kalkanı” operasyonundaki gelişmeler detaylı olarak ele alındı.

Haberin Devamı

FETÖ İLE MÜCADELE

Fetullah Gülen’in iadesi konusunda Dışişleri Bakan Mevlüt Çavuşoğlu ile Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ABD nezdinde yapılan girişimler hakkında ayrıntılı bilgi paylaştı. Bozdağ ve İçişleri Bakanı Soylu ayrıca yurtiçinde FETÖ soruşturmalarında gelinen son bilgileri aktardı.

PKK OPERASYONLARI

Ağustos ayından bu yana özellikle Hakkâri kırsalında devam eden ve 300’den fazla teröristin etkisiz hale getirildiği yurtiçi ve sınır ötesi operasyonlar MGK’nın bir diğer önemli başlığı oldu. Askerler, bölgeden gelen istihbarat raporları ışığında PKK’nın yurtiçinde barınmaya çalıştığı bazı bölgelere dönük olası operasyonlarla ilgili değerlendirmede bulundu.

FIRAT KALKANI

MGK’da, Suriye’de Özgür Suriye Ordusu’na destek amacıyla Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) yürüttüğü ‘Fırat Kalkanı’ harekâtı da detaylı olarak görüşüldü. Cerablus’un DEAŞ’tan temizlenmesinden sonra ÖSO unsurlarının DEAŞ’ın önemli bir kalesi olan El Bab’a ilerleyip ilerleyemeyeceği; bu konuda TSK’nın hangi boyutta destek verebileceği ile karşılaşılabilecek olası zorluklar ve değişik senaryolar MGK’da değerlendirildi. Rakka ve Musul’un DEAŞ’tan kurtarılmasına dönük olası harekâtlar ve bu operasyonlarda Türkiye’nin oynayacağı rol de MGK’da değerlendirildi.

Haberin Devamı

ÖNCE ÖNGÖRÜŞME SONRA MGK

MGK öncesi önceki akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Başbakan Yıldırım, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’la güvenlik zirvesi düzenlenmişti.

İLK KEZ

Cumhurbaşkanlığı’ndaki Milli Güvenlik Kurulu toplantısına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler ilk kez katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!