Gümüşsuyu ondan sorulur

Güncelleme Tarihi:

Gümüşsuyu ondan sorulur
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2000 00:00

Haberin Devamı

Ahmet Bircan 16 yıldır Gümüşsuyu ve çevresinde emlakçılık yapıyor. Müşterileri ona ‘‘Konut Ahmet'' diyor. Kiraladığı evlerin her türlü problemi ile ilgilenen Ahmet Bey işini çok seviyor.

Adı Ahmet Bircan ama daha çok Konut Ahmet olarak biliniyor. Ayaspaşa, Kabataş, Gümüşsuyu bölgesinin konut işleri ondan soruluyor. Bircan yaklaşık 16 yıldır bu bölgede emlakçılık yapıyor. En büyük özelliği hem ev sahiplerinin hem de kiracıların ondan memnun kalması.

2 çocuk babası 41 yaşındaki Bircan'ın emlak işine başlaması tamamen tesadüf sonucu. O yıllarda Almanca öğretmenliği yapan Ahmet Bircan tayin edilmesini beklerken bir süre boşta kalınca bir akrabasının evininin satış işleri ile ilgilenir. İlk işi bu olur. Daha sonra hem öğretmenliği hem de emlakçılığı birlikte yürütür. Ama esas işi öğretmenliktir, boş zamanlarını emlak işine ayırır. Bu durum 1992 yılına kadar böyle devam eder. 1992'de özellikle maddi nedenlerle öğretmenliği bırakan Ahmet Bircan, Konut Limited'i kurar.

Konut Ahmet bölgenin en tanınan ve en güvenilen emlakçılarından biri. Ünü haksız da değil doğrusu. Ahmet Bey için müşterilerinin memnuniyeti çok önemli. Dürüstlüğü ve insana değer vermeyi ilke edindiğini söyleyen Ahmet Bican'ın müşteri porföyünde kimler yok ki? Özellikle medyanın ünlü isimleri, kültür sanat camiasından birçok kişi, İstanbul'da yaşayan yabancılar Konut Ahmet'in müşterisi olmuş. Bircan'ın önemli özelliklerinden bir tanesi de müşterileri ile olan iş ilişkisini koparmaması. Çünkü bir kere Konut Ahmet ile iş yapan bir daha onu bırakmıyor.

Her müşteriyi kabul etmiyor

Diyelim Konut Ahmet aracılığıyla bir ev kiraladınız. Evin her türlü sorunu boya badanadan tesisata, telefona kadar birçok iş Ahmet bey tarafından yaptırılıyor. Sonraki aşamada da devreden çıkmıyor, ne zaman ihtiyacınız olsa yanıbaşınızda. Ama ona müşteri olmak zor. Sizi gözünün tutması gerekiyor. Ahmet Bey mal sahibine karşı da kendisini sorumlu hissediyor, yaptığı işlerde sorun çıkmasından hiç hoşlanmıyor. Ahmet Bey müşteri seçiminde ve ilişkilerinde çok seçici ve özenli fakat bu hiç sorun çıkmıyor anlamına gelmiyor.

Sorun çıkaracak müşteriyi nasıl tanıdığını şöyle yanıtlıyon:

‘‘Biraz da öğretmenlikten gelen bir şey. Halinden, giyiminden ve sohbetinden bir insan hakkında birçok şey çıkarabilirsiniz. Ayrıca biz bir Müşteri Bilgi Formu' doldurturuyoruz. Bu formdan müşterinin nerede çalıştığını, referanslarını görüp kontrol edebiliyoruz. Kötü müşteri mal sahibini üzer.''

Ahmet Bey işini ve çalıştığı bölgeyi çok seviyor. ‘‘Buranın ortamı çok özeldir, hala İstanbul kokuyor. Bir ara işi yeri sayısı arttı fakat son yıllarda konut olarak da talep çoğaldı.’

Konut Ahmet'ten kiracılara uyarılar!

Mutlaka yeri belli olan bir emlakçıya gidin. Emlakçı şirketse İTO'ya kayıt belgesini, şahıs ise emlak komisyoncu belgesini görün.

Vergi levhasını kontrol edin.

Şirketlerin komisyonu yüzde 10 ve KDV, şahıs olarak çalışanlarınki yüzde 12 ve KDV'dir.

Kiralayacağınız evin sahibi ile görüşün ve tapuyu görün. Vekalet kullanılıyorsa vekaletnameyi isteyin.

Kapora verirken, kapora için emlakçının ev sahibinden aldığı belgeyi görmek isteyin.

Çalıştığınız emlakçıyı araştırın o bölgede işe yeni başlamışsa büyük kapora vermeyin.

Kanatlanan vaatler

Muhtar adaylarından Sakine Turhan'ın seçim broşüründe ‘‘Üreten ve çalışan Bahçeşehirlilerin vakitlerinin ne kadar kıymetli olduğunun bilincindeyiz. O halde, bize güvenin! Evinize ve işyerinize kadar muhtarlık hizmetlerinizi ayağınıza getirelim'' deniyor. Bu sözlerin yanında motosikletli bir kuryenin fotoğrafı eklenmiş.

Evlere ve işyerlerine servis yapmakla yetinmeyen Sakine Hanım, ‘‘Dünyanın her yerine, 24 saat muhtarlık hizmeti'' vermeyi de vaadediyor. Bunu da internet aracılığıyla yapacağını ifade eden Turhan, şimdiden internet adresini de belirlemiş: ‘‘www.bahcesehirmuhtari.com''

Sakine Turhan'ın vaatleri arasında sadece belediye başkanını değil merkezi yönetime aday olanları bile hasetinden çatlatacak, ‘‘yahu biz bunu niye düşünmemiştik'' dedirtecek kadar olanları bile mevcut. İşte bu olağanüstü vaatlerden bazıları:

‘‘İkinci baharı yaşayan emekli anne babalarımızn hissettikleri yaşta kalabilmeleri için vakitlerini geçirebilicekleri lokaller, egzersiz salonları, toprakla uğraşarak elektriklerini boşaltabilecekleri hobi bahçeleri... Bize yetki verin, hissettiğiniz yaşta kalmanızı sağlayalım. Hep genç kalalım.''

‘‘20 yıllık mesleki tecrübemi sizlerin hizmetine sunuyorum. Özellikle sağlık kuruluşlarıyla temasa geçerek emekli ve yaşlılarımıza evlerinde sağlık hizmeti verebilmeleri için köprü olacağım.''

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!