Gümrükçü aleme uyuşturucu villaya

Güncelleme Tarihi:

Gümrükçü aleme uyuşturucu villaya
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2001 00:00


Şaban ARSLAN / İSTANBUL
Haberin Devamı

5 ton 250 kilo eroin hammadesi taşıyan TIR, Kapıkule'den ‘deterjan hammaddesi yüklü’ diye giriş yaptı. TIR'a İstanbul'a kadar eşlik etmekle görevli gümrük memuruna kadınlarla alem yaptıran kaçakçılar, yükü villaya boşalttı.

KAPIKULE Gümrük Kapısı'na 13 Mart'ta gelen uyuşturucu TIR'ının Makedonyalı şoförü Blazo Bozinov, yükünün deterjan üretiminde kullanılan Kostik maddesi olduğunu bildirdi. Gümrük işlemleri tamamlanan TIR'a İstanbul Halkalı Gümrüğü'ne kadar eşlik etmesi için, gümrük memuru Muhittin Erdoğan görevlendirildi. Aynı gün İstanbul'a gelen TIR'ı karşılayan Ercan Özmen, gümrük memuru Erdoğan'a, ‘‘Biz işlemleri tamamlayalım, sen keyfine bak’’ dedi.

Bomonti Otel'de alem

Şişli'deki Bomonti Oteli'ne yerleşen gümrük memuru Muhittin Erdoğan, iki gün boyunca, malın sahibi Ercan Özmen'in gönderdiği yabancı uyruklu kadınlarla aleme daldı. Muhittin Erdoğan otelde kadınlarla alem yaparken, Ercan Özmen ve adamları, TIR'ı Büyükçekmece Güzelce'deki villaya götürdüler. Kapıkule Gümrüğü'nde yapılan mühürleri kırdılar ve dorsedeki kostik bidonlarının arasına saklanan 5 ton 250 kiloluk eroin hammaddesi asit anhidriti boşalttılar. Uyuşturucu tacirleri sonra da mühürleri yeniden yapıştırdılar. Muhittin Erdoğan, işlemlerin tamamlandığının haber verilmesi üzerine, oteldeki iki günlük alemi noktaladı ve 15 Mart günü öğleden sonra, TIR'la birlikte Halkalı Gümrüğü'ne gitti. Halkalı’ da görevli memurlar, TIR'ın dorsesindeki mühürlerin kırılıp yeniden yapıştırıldığını farkettiler. Olaya Gümrük Muhafaza Müdürlüğü el attı. Şoför Blazo Bozinov, TIR'a Makedonya'dan eroin hammaddesi asit anhidrit yüklediklendiğini, malı bir villanın garajına indirdiklerini itiraf etti. Operasyon başlatıldı ve malın, Güzelce Beldesi'ndeki bir villanın garajında bulunduğu tespit edildi.

Villaya operasyon

16 Mart gecesi Güzelce'deki villaya baskın düzenledi. İstanbul Gümrük Muhafaza Müdürü Yusuf Dinç'in de katıldığı operasyonla, garajda, 25 varil içindeki 5 ton 250 kilo asitanhitrit ele geçirildi. Operasyonda ayrıca, malın sahibi olan Mardinli uyuşturucu kaçakçısı Mehmet Sait Özmen'in oğlu Ercan Özmen ile adamları Kemal Sezer, Mesut Baltacı, Hakkı Ak, Cevdet Çelik, Rıza Nire Cebecioğlu ve İbrahim Şevki Çeviköz yakalandı.

Alemden cezaevine

Kadınlarla aleme dalan Muhittin Erdoğan da Edirne'de yakalanarak gözaltına alındı. Jandarmadaki sorguları tamamlanan ve nöbetçi mahkemeye sevkedilen sanıklardan Ercan Özmen, Muhittin Erdoğan, Blazo Bazinov, Kemal Sezer ile Mesut Baltacı, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Elegeçirilen 5 ton 250 kilo asit anhidritten, 3 bin 500 kilo saf eroin elde edildiği, bunun da Avrupa’daki değerinin, yaklaşık 150 milyon dolar olduğu belirtildi. Soruşturma sürüyor.

Bir ay önce de getirmişler

UYUŞUTURUCU kaçakçılığıyla ilgili soruşturma çok boyutlu olarak sürdürülürken, şebeke mensuplarının ifadelerinde, aynı yöntemle bir ay önce, 3 ton asit anhidrit getirdiklerini ve yakalanmadıklarını söylediği açıklandı. Bu arada, eroinin sahibi olan Mardinli uyuşturucu kaçakçısı Mehmet Sait Özmen'in, operasyonu haber alınca Bulgaristan'a kaçtığı bildirildi. Özmen hakkında, 1980 yılından bu yana, uyuşturucu ve sigara kaçakçılığı suçlarından 8 ayrı işlem yapıldığı bunlardan 4'ünden hüküm giydiği anlaşıldı. Özmen’lerin ayrıca, bir dönem dünyaca ünlü uyuşturucu kaçakçısı Halil Havar'la birlikte çalıştıkları iddia ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!