Gruplarda seçim günü

Güncelleme Tarihi:

Gruplarda seçim günü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2000 00:00

Haberin Devamı

TBMM Başkanı ömer İzgi'nin ilk kez başkanlık edeceği genel kurul toplantısından önce MHP, ANAP ve FP grup toplantılarında yapılan seçimlerde TBMM Başkanvekili adayları ve grup başkanvekilleri belirlendi. FP'deki seçimler ise diğer grup toplantılarından farklı olarak gergin anlara sahne oldu. Usulsüzlük iddiasında bulunan Yenilikçiler, protestolarını oy vermeyerek ve salonu terkederek gösterdiler. Gruplardaki seçim sonuçları şöyle:

MHP: TBMM Başkanvekilliği'ne İstanbul Milletvekili Murat Sökmenoğlu, İdare Amirliği'ne İstanbul Milletvekili Ahmet Çakar, katip üyeliklere ise Gaziantep Milletvekili Mehmet Ay ve Bursa Milletvekili Burhan Orhan aday gösterilecek. Sökmenoğlu, Çakar, Orhan ve Ay geçen yasama yılında da aynı görevleri üstlenmişlerdi.

MHP Grup Başkanvekilliklerine de Erzurum Milletvekili İsmail Köse, İzmir Milletvekili Oktay Vural ve Hatay Milletvekili Mehmet Şandır seçildi.

ANAP: Kastamonu Milletvekili Murat Başesgioğlu'nun aday olmaması nedeniyle, Başesgioğlu'ndan boşalan başkanvekilliği için Eskişehir Milletvekili İbrahim Yaşar Dedelek aday oldu. Diğer Grup Başkanvekilleri Beyhan Aslan ve Zeki Çakan'dan başka aday çıkmadı. Grup Başkanvekilliği için yapılan seçimde Dedelek ve Aslan ve Çakan grup başkanvekilliğine getirildi.

Ankara Milletvekili Yücel Seçkiner, Muş Milletvekili Erkan Kemaloğlu ve Tekirdağ Milletvekili Enis Sülün'ün aday oldukları TBMM İdare Amirliği seçimini, Sülün kazandı.

FP: Yenilikçilerin katılmadığı oylama sonucunda FP'nin TBMM Başkanlık Divanı'na aday göstereceği üyeler şöyle: TBMM Başkanvekili Vecdi Gönül(Kocaeli), TBMM İdare Amiri Ahmet Cemil Tunç (Elazığ), TBMM Katip Üyeleri, Yahya Akman (Şanlıurfa) ve Mehmet Batuk (Kocaeli)

Grup Yönetim Kurulu'na ise Yakup Budak (Adana), Remzi Çetin (Konya), Hüseyin Kansu (İstanbul), Hüseyin Karagöz (Çankırı), Mahfuz Güler (Bingöl), Latif Öztek (Elazığ), Osman Yumakoğulları (İstanbul), Fahrettin Kukaracı (Erzurum), Niyazi Yanmaz (Şanlıurfa), Mustafa Geçer (Hatay), Eyüp Fatsa (Ordu) seçildi.

Seçimler sonucunda, FP Grup Disiplin Kurulu'na, Ali Oğuz (İstanbul), Nezir Aydın (Sakarya), Zeki Çelik (Ankara), Alaaddin Sever Aydın (Batman) ve Yaşar Canbay (Malatya), Grup Denetçiliklerine ise Zeki Okudan (Antalya) ile Ahmet Sünnetçioğlu (Bursa) getirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!