Göçük altındaki 2 maden işçisine henüz ulaşılamadı

Güncelleme Tarihi:

Göçük altındaki 2 maden işçisine henüz ulaşılamadı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2008 12:27

ZONGULDAK'ın Gelik Beldesi'nde kaçak maden ocağında meydana gelen göçükte mahsur kalan 2 işçiyi kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Gelik Beldesi Karadon Mahallesi'nde H.Ö.'ye ait kaçak maden ocağında dün dün saat 13.00 sıralarında göçük meydana gelirken, maden işçileri 17 yaşındaki Aşkın Balık, 21 yaşındaki ağabeyi Murat Balık ile ve Erol Koçaklı mahsur kaldı. İşçiler, uzun süre göçük altından seslerini duyurmaya çalıştı. Dik rampa olan bölgede bulunan ve çevresinde ev olmayan maden ocağının önünden geçen başka bir maden işçisi Yusuf Öksüz, ocak önündeki sigara paketi ve çakmağı görünce şüphelendi. Ocağa girerek ilerleyen Öksüz, yaklaşık 15 metre sonra ocak ağzının toprakla kapandığını gördü. İçeriden gelen sesleri de duyan Öksüz, polise haber verdi.

Saat 19.00 sıralarında maden işçilerinin başlattığı kurtarma çalışmaları sonucunda Aşkın Balık 8.5 saat sonra göçükten burnu bile kanamadan çıkarıldı. Ancak, diğer iki işçiye henüz ulaşılamadı.

Türkiye Taşkömürü Kurumu'na bağlı kurtarma ekiplerinin katıldığı ve gece boyunca devam eden çalışmalar sırasında işçilerden Murat Balık'a ulaşıldı. Bir bacağı kaya ile toprak arasında sıkışan Balık, tüm uğraşlara rağmen çıkarılamadı. Saat 06.00'ya kadar kurtarma ekipleriyle konuşan Murat Balık'tan, daha sonra ses alınamadı.

Ekipler, Murat Balık ve diğer işçi Erol Koçaklı'yı kurtarabilmek için yön değiştirip, ocak içinde ilerlemeye çalıştı. İşçilerin arkadaşları ve yakınları ise ocak ağzında umutlu bekleyişlerini sürdürüyor. Gece boyunca kurtarma çalışmalarına katılan maden işçileri ile yorgun düştü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!